Henrik Schyffert skämtade under fredagens genrep om Ralf Edström. Foto: Sven LindwallHenrik Schyffert skämtade under fredagens genrep om Ralf Edström. Foto: Sven Lindwall
Henrik Schyffert skämtade under fredagens genrep om Ralf Edström. Foto: Sven Lindwall
Men piken mot Edström var under lördagens sista genrep borttaget från manus. Foto: /All Over PressMen piken mot Edström var under lördagens sista genrep borttaget från manus. Foto: /All Over Press
Men piken mot Edström var under lördagens sista genrep borttaget från manus. Foto: /All Over Press

SVT stoppar Schyffert – Ralf-hånet struket

Publicerad

SVT stoppar Henrik Schyffert och Gina Dirawis grövsta skämt.

Under lördagens genrep ströks hånet mot Ralf Edström – efter legendarens kritik.

– Har man ingen egen humor så kan man väl göra så, sa Edström om skämtet.

Fredagens genrep inför Melodifestivalen blev en snuskig historia.

Henrik Schyffert och Gina Dirawi stod för en rad vågade skämt.

Vid flera tillfällen använde Henrik Schyffert könsord – och publiken buade ut honom efter att han skämtat om en ”fjällko som vill knulla”.

 

LÄS MER: Därför stoppas Schyffert av SVT

 

Schyfferts porrskämt i Melodifestivalen

Vid ett tillfälle skämtade Schyffert även om att tittarna använde sig av en porrsajt.

Efter repet stoppades programledarduon av SVT.

– Schyffert är här för att vara Schyffert. Men däremot finns det en gräns för vilka ord man använder i ett familjeprogram. Det får man rensa bort. Jag vet inte bakgrunden vad gäller Ralf. Det får jag prata med de övriga om, sa Christer Björkman då.

Ett av skämten som väckte ilska var när Schyffert hånade Ralf Edströms omdiskuterade tweets.

När Schyffert skulle informera om hur röstningen i tävlingen går till sa han plötsligt:

– Ni som tycker det är svårt att skilja på sms och Twitter, ja, jag pratar med dig Ralf Edström, sa han från scenen.

 

LÄS MER: Sanningen bakom Perrelli-miljonerna

 

Ralf Edströms kritik mot Schyffert

Ralf Edström riktade kritik mot skämtet.

När Schyffert skulle informera om hur röstningen i tävlingen går till sa han plötsligt:

– Men som sagt, det är väl kul att man skojar på någon annans bekostnad. Har man ingen egen humor så kan man väl göra så, sa Ralf Edström.

Under lördagens genrep var skämtet borttaget. När Henrik Schyffert skulle förklara hur omröstningen går till skämtade han i stället om att tonåringar inte får använda emojis.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag