SVT söker nya deltagare till ”Gift vid första ögonkastet”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Årets deltagere i ”Gift vid första ögonkastet”.
Foto: Janne Danielsson /SVT
Sara och John är ett av paren som har gift sig i årets säsong.
Foto: Janne Danielsson /SVT

På söndag sänds det sista avsnitt av ”Gift vid fösta ögonkastet”, paren ska då besvara den stora frågan om de vill fortsätta vara gifta.

Men redan nu bekräftar SVT att det kommer ännu en säsong - och de är på jakt efter nya deltagare.

– Vi är obotliga romantiker, säger Siri Bergerud, projektledare för programmet.

I "Gift vid första ögonkastet" matchas par ihop av ett expertteam. På söndag sänds säsongens sista avsnitt, där paren ska besvara den stora frågan om de vill fortsätta vara gifta.

Matchningarna från de tidigare tre säsongerna har dock varit misslyckade – inte ett enda av de nio paren har fortsatt träffas.

Men tittarmässigt är ”Gift vid första ögonkastet” en succé. Nu planerar SVT ytterligare än säsong som ska visas nästa år.

– Kanske är vi dumma, men vi är obotliga romantiker. Vi önskar så väldigt att det ska gå, säger Siri Bergerud, projektledare för programmet.


LÄS MER: Efter katastrofsäsongerna - så ändras ”Gift vid första ögonkastet” 


SVT söker nya deltagare

SVT har gjort utvärderingar av tidigare säsonger, och kommer att göra det även den här gången.

– Vi finskruvar på alla möjliga delar genom processen. Det är klart att vi har sett att det är något som har hänt när kamerorna släcks. Där måste vi ha en dialog med deltagarna, säger Siri Bergerud, projektledare för ”Gift vid första ögonkastet” och fortsätter:

– Vi jobbar på det och tycker det blir bättre och bättre. Någonstans är det ju också helt underbart att vi inte har svaret på kärlekens mysterium. Det finns inget facit, men vi har goda teorier, försök och vilja. 

Sista avsnittet av ”Gift vid första ögonkastet” sänds kl 21:55 på söndag 22 april på SVT1 - då får vi svaret på hur det går för den här säsongens par.

Expressen har sökt SVT.


LÄS MER: Så gick det för alla paren i "Gift vid första ögonkastet"  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.