Shanti Roney som Paul Hjelm och Malin Arvidsson som Kerstin Holm. Foto: Johan Paulin/Filmlance/SVT
Shanti Roney som Paul Hjelm och Malin Arvidsson som Kerstin Holm.  Foto: Johan Paulin/Filmlance/SVT

SVT ska sända en ny vända av "Arne Dahl"

Publicerad

Arne Dahl är tillbaka.

Nu laddar SVT och Filmlance för en ny säsong med den populära deckaren.

- Det blir väldigt, väldigt spännande, säger Malin Arvidsson, som åter gör rollen som polisen Kerstin Holm.

Nu kommer det glädjande beskedet - nästa år sänds en ny säsong av Jan Arnalds populära deckare Arne Dahl.

- Det känns väldigt roligt att vi äntligen är framme och kan dra i gång inspelningen. Det var en väldigt uppskattad serie när den gick så det ska bli kul att få återkomma med en andra omgång, säger Christian Wikander, dramachef på SVT.

I september börjar inspelningarna och någon gång under nästa år kommer serien att sändas i tio avsnitt.

Ingen perfekt actionhjälte

Den här gången kommer den att baseras på den sjätte till tionde boken.

- Det kommer lite förändringar i karaktärerna, men jag vill inte gå in på det än för det är inte helt klart, säger Wikander.

Tittarna får dock återse flera av skådespelarna från första säsongen, som Shanti Roney som Paul Hjelm och Malin Arvidsson som Kerstin Holm.

Den senare är numera chef för A-gruppen. Samtidigt kämpar hon med privata konflikter och problem som kommer upp till ytan.

- Det är en sådan ynnest att få gå in och göra det här igen. Jag har verkligen hoppats på att det skulle bli en fortsättning för jag tycker så otroligt mycket om henne, säger Malin Arvidsson.

Exakt när serien kommer att sändas är dock inte helt klart än.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag