Det blir femte gången Sverige får arrangera schlager-EM. Foto: Jessica Gow / Scanpix
Det blir femte gången Sverige får arrangera schlager-EM. Foto: Jessica Gow / Scanpix

SVT redan förberedda på schlager-EM 2013

Publicerad

STOCKHOLM. Loreens seger gör att Sverige och SVT får arrangera tävlingen 2013.

SVT har planerat för den möjligheten redan innan Loreen ens åkte till Baku.

– SVT kommer att framstå som proffs, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Det blir femte gången Sverige får arrangera schlager-EM och SVT:s vd Eva Hamilton beskriver sig själv som "uppspelt" när hon bara minuter efter Loreens seger berättar om SVT:s planer.

– Jag känner mig väldigt stolt över det här, säger hon till TT Spektra om Loreens seger.

– Vi vill inte verka malliga, men vi har varit lite förberedda och besökt Norge som arrangerade tävlingen för två år sedan.

Experter

SVT är experter på stora schlagerevenemang efter att ha arrangerat Melodifestivalen i mastodontformat i över tio år. Eva Hamilton konstaterar att SVT inte behöver hyra in någon personal från utlandet.

Men det blir ett dyrt evenemang som kommer att påverka programbudgeten.

– Ja, men det gör alla stora satsningar. Det är en prioritering. Men det här kommer att göras på ett bra sätt.

Mellanår

Dessutom är det ett mellanår.

– Det är inget val, OS eller stort bröllop. Och med tanke på att vi har både 2012 och 2013 på oss att använda för planering kommer det här att bli bra.

Så var ska tävlingen hållas? Senaste gången Sverige arrangerade, 2000, lades tävlingen i Globen i Stockholm. Men den är upptagen av ishockey-VM i maj 2013.

Tre städer

Den nya stora Friends Arena i Solna ska hålla finalen i Melodifestivalen nästa år, men är ingen given finalarena. Eva Hamilton säger att det står mellan tre städer

– Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla tre städer klarar av att härbärgera ett sådant här evenemang.

SVT har ett första möte i frågan på måndag.

Till sist: Christer Björkman, producenten bakom Melodifestivalen, får han någon löneförhöjning eller bonus nu?

– Nej, säger Eva Hamilton och skrattar. Vi har inga bonusar på SVT, men han ska få en stor kram.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag