Foto: JANNE DANIELSSON/SVTFoto: JANNE DANIELSSON/SVT
 Foto: JANNE DANIELSSON/SVT

SVT-profilens sista sändning – då går allt fel

Publicerad

SVT-meteorologen Helen Tronstad gjorde sin sista sändning i morse. 

Då gick det lite tokigt för den rutinerade meteorologen, rapporterar Aftonbladet. 

Tronstad kom nämligen sent till sändningen.

– Ljudteknikern kom springandes och sa ”Helen, det är du nu!”, säger Helen Tronstad till Aftonbladet.

SVT-meteorologen Helen Tronstad, 64, går i pension och gjorde på fredagen sin sista sändning i kanalen. ”Gomorron Sverige”-programledaren Åsa Avdic presenterade Tronstad inför sändningen med orden: 

– Nu kära tittare är det dags för vår meteorolog Helen Tronstad att ge sin sista väderprognos här i Gomorron Sverige. För sen blir det långledigt i form av en välförtjänt pension, så take it away Helen, sa hon, enligt Aftonbladet.

Men Helen var försenad. Efter cirka tio sekunder kom Tronstad inspringande i rutan, rapporterar tidningen.

– Även om studion är 30 meter bort så vet jag sen gammalt att man inte kan springa in i studion. För då tar man ett par meningar och sen har man ingen luft kvar. Och det hände ju den här gången också, säger Helen Tronstad till Aftonbladet.

 

LÄS MER: SVT-profilen slutar – tackades av i sändning 

 

Tronstad: ”Ljudteknikern kom springande”

Helen Tronstad berättar för tidningen att hon hade glömde bort att det inte var något lokalväder, och satt på sitt kontor och förberedde sig. 

– Ljudteknikern kom springande och sa ”Helen, det är du nu!”, säger hon.

Helen Tronstad genomförde sändningen och arbetar nu en vecka till med administrativa uppgifter på SVT innan hon går i pension. 

 

LÄS MER: Beslutet – därför slutar SVT-profilen 

 

Egentligen fyller hon 65 i december, men hon väljer att gå några månader i förtid för att kunna vara ledig i sommar.

– Att gå i pension i december och att ha mörka januari framför sig, nej, då är det bättre att ha maj månad att se fram emot, kommenterade hon i samband med pensionsbeskedet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag