Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilens pengakris: ”Hamnat hos kronofogden”

Rickard Olsson har miljonskulder - och har haft problem med kronofogden.
Foto: /IBL / /IBL

SVT-programledaren Rickard Olsson riskerar att bli av med sitt jobb - och har redan svårt att hantera sin ekonomi.

Han berättar att han blivit av med sitt kreditkort och att han har hamnat hos Kronofogden flera gånger. 

– Jag är jättedålig på att spara pengar, säger den folkkära tv-profilen i podcast ”Tankar med”.

Rickard Olsson tjänar en halv miljon när han programleder en enda säsong av populära familjeunderhållningsprogrammet "Vem vet mest" i SVT. 

Men trots den enorma lönen har han svårt att hålla i pengarna, betala räkningar och har flera gånger hamnat hos kronofogden.


LÄS MER: Rickard Olssons nya liv – efter SVT 


Det berättar han i Daniel Redgerts podcast ”Tankar med”. 

– Jag är jättedålig på att spara pengar, min revisor och min agent skäller på mig. Men jag känner också att man vill ju unna sig grejer. Om jag vill ha en fyrhjuling till exempel, då vill jag köpa den, säger han.

Han berättar att han förlorat sitt kreditkort hos Amex, det mer exklusiva kreditkortsföretaget, som inte längre litar på honom.

– Jag får inte ha Amex-kort längre. Jag hade det förut, men jag är fruktansvärt dålig på att betala räkningar så alla de där var efter mig. Till slut fick jag kortet indraget. Det är 10-15 år sedan. Nu ansökte jag för något år sedan igen, men då blev jag nekad, säger han i podcasten.

Rickard Olsson om problemen

Han berättar att han fått problem med myndigheter.

– Jag har hamnat hos kronofogden ett par gånger på grund av rent slarv. Det är så fruktansvärt tråkigt att betala räkningar, tycker jag. Jag har ju pengar, men jag skjuter upp betalningen just för att det är så tråkigt, säger han.

Han menar att det finns roligare saker att göra än att betala räkning.

– Jag vill köra fyrhjuling och åka vattenskoter, säger han.

Rickard Olsson berättar separat att han i dag rett ut sina problem med kronofogden.

Rickard Olsson säger i podcasten om en bra affär han har gjort i livet: Att köpa en villa i Nacka. Den köptes för 1.5 miljoner kronor för 20 år sedan och beräknas i dag vara värd över 15 miljoner kronor. Nu betraktar han den som sin pensionsförsäkring.


LÄS MER: SVT-profilens stora oro för jobbet: "Enormt avbräck"


Men i samband med en skilsmässa fick han köpa ut hustrun - och då fick han ta ytterligare lån på de som han redan hade för att köpa prylar.

– Jag har flera miljoner i lån. Jag fyllde 50 i februari. Fram till 50 har allt varit högre, snabbare, fortare, mera av allt. Då har jag belånat för att bygga hus, bygga snyggt, ha de rätta grejerna, köpa båt, fyrhjuling och vattenskoter, men nu när jag fyllde 50 kände jag "shit", nu måste jag börja betala av allting, säger han i podcasten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.