Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-profilens kärlek – efter dödsfallet

Tv-profilen Bo Hagström och frun Ludmilla blev ett par på äldre dagar sedan de båda två förlorat sina tidigare livskamrater i cancer. Nu arbetar de ofta tillsammans. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Bo Hagström kämpar nu för att man ska äta mat lagad på bättre råvaror. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Båda hade förlorat sina livskamrater i cancer - men på äldre dagar fann de varandra, blev kära och gifte sig igen.

Tv-mannen Bo Hagström är lyckligare än någonsin - och fortsätter att arbeta tillsammans med hustrun Ludmila vid sin sida.

– Jag hade jag turen att träffa en kvinna som jag gillade väldigt mycket och som var i samma situation som jag, säger Bo Hagström. 

Tv-mannen Bo Hagström, 69, blev ett kärt namn hos det svenska folket som programledare i flera matprogram i SVT. 

Det mest kända, "Solens mat", sändes i sex säsonger. Där tog han tittarna runtom i Italien på en kulinarisk resa.

 

LÄS MER: Bo Hagström om kärleken till Ludmilla

 

Efter 29 år tillsammans avled 2010 hans dåvarande hustru, journalisten Maria Ståhlnacke.

– Man hamnar i en märklig situation efter ett livslångt liv tillsammans med en annan människa, som när den försvinner så står man plötsligt där, säger han, och fortsätter:

– Men jag kände att jag har för mycket livslust för at ge upp det här livet.

Två år senare, på en restaurang, mötte han en ny kvinna som kom att bli hans hustru, konstnärinnan Ludmilla Hagström, 61.

– Hon var i samma situation som jag. Hennes man hade gått bort tidigare, men annars så var det ju ganska lika, förklarar han.

Bo Hagström om kvalitetsmat

Tv-branschen har Bo Hagström lämnat bakom sig, men han är engagerad som vinproducent, och håller föreläsningar om mat, och jobbar dessutom som ciceron för matresor till Italien. Hans hustru Ludmilla har fått en naturlig plats vid hans sida under arbetet.

– Hon är med på mina resor och fotograferar som jag använde i mina böcker och andra produktioner, säger Bo Hagström, och berättar att hon också formgett hans webbsidor och dessutom etiketterna på det vin som han producerar.

 

LÄS MER: Bo Hagström tackar mormor för "Solens mat"-succén 

 

Bo Hagström har gjort sig känd som en förespråkare av att äta kvalitetsmat av bra ursprung.

Sedan han gick i pension från SVT och programledarjobbet, har han fått erbjudanden från privata produktionsbolag att göra nya matlagningsprogram av samma typ som "Solens mat", men det har inte lockat honom.

– Om jag gör ett program med min inställning till matproduktion, och efter det kommer ett reklaminslag för Knorr buljongtärning, då känner jag mig körd. Det funkar inte för mig. Jag gör min buljong själv, förklarar han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!