Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen tas bort efter 20 år – ilska mot kanalens beslut

Så blev Go’kväll en tittarsuccé
Foto: JOHAN JEPPSSON/TT / JOHAN JEPPSSON TT NYHETSBYRÅN
I över 20 år har hennes boktips varit en del av programmet, men nu är det slut med det.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

SVT-profilen Ingalill Mosander får sparken från ”Go' kväll”.

I över 20 år har hennes boktips varit en del av programmet, men nu är det slut med det.

– Efter 20 år fick jag ett telefonsamtal. Pang och så var det slut med det, säger Ingalill Mosander till Aftonbladet.

SVT gör om och förnyar långköraren ”Go' kväll”, och väljer att ta bort bokrecensionerna ur programmet, något Expressen rapporterade om under tisdagen.

I tjugo år har kunnig Ingalill Mosander, 76, delat med sig av sina bokrecensioner och tips i programmet – men nu får hon alltså lämna.

”Det är ju fullkomligt befängt”

Mosander berättar nu om hur hon fick beskedet att det är slut med SVT-jobbet – och sin ilska mot kanalen.

– Jag blev överraskad. Jag hade ingen aning om att de skulle lägga ner det här. Det bara ringde en projektledare som jag faktiskt aldrig har träffat. Hon säger att nu ska vi lägga ner det här. Det handlade inte om att jag gjort något dåligt jobb eller så utan grejen var att man skulle föryngra, säger Ingalill Mosander till Aftonbladet.

Mosander kritiserar beslutet, och menar att det är en felkalkylering av SVT att ta bort bokrecensionerna, när programmet har den målgrupp det har.

– Tyvärr så tycker jag att Sveriges Television gör fel. ”Go' kväll” har en stor kvinnlig publik som är över 55. Det är de människorna i Sverige som läser och köper böcker. Att då säga att man ska föryngra programmet och plocka bort den del som de här kvinnorna tycker är viktig för dem, det är ju fullkomligt befängt, säger Ingalill Mosander till Aftonbladet.

Kommer att pausa programpunkten

Bengt Strömbro, ansvarig utgivare för ”Go' kväll”, menar att SVT inte alls har tagit något beslut om huruvida Mosander ska vara kvar eller inte.

– Vi har pausat den formen av bokrecensioner som vi har haft sedan tidigare med en ambition att vi under hösten ska utveckla formen. En konsekvens av det nu i höst är att Ingalill Mosander inte recenserar böcker i samma form som tidigare, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.