SVT-profilens hyllade ord till ensamföräldrar

Ann Söderlund peppar ensamstående föräldrar med uppmuntrande ord.
Foto: Cornelia Nordström
Efter inlägget tackar följarna SVT-profilen.
Foto: Robert Eklund / STELLAPICTURES

"Fy fan vad ni/vi är bra".

Det skriver journalisten och programledaren Ann Söderlund, 43, i ett uppmuntrande inlägg på Instagram, där hon ger en eloge till alla ensamstående föräldrar.

Nu hyllas hon av fansen.

På söndagskvällen passade SVT-profilen Ann Söderlund på att ge alla ensamstående föräldrar lite uppmuntran i vardagen, när hon la upp en bild på sitt Instagramkonto.

"Alla ni ensamstående päron därute. Ni som hade tänkt er att dela det här tunga och samtidigt underbara ansvaret det innebär att fostra barn, men istället hamnade i ensamrollen av en eller annan avgörande anledning: fy fan vad ni/vi är bra!", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Jympapåsar, fruktstund, matkaos, städutbrott, skrattanfall, galenskap, blöjor, läxor, chipssmulor i sängen, köttfärssås på nya kappan, arga ord, vackra ord, kramar, slagsmål, bruna ben, sprattlande ben, syskonrivalitet, syskonkärlek, trötthet, matkassar, disk, mask, pussar, tre centimeter i sängen, svarta ringar under ögonen, lyckoströssel i leendet, gener, scener och noll, noll, noll egen tid så är varje sekund utan dom en förlorad! Ensamma mamman och pappan. Den här lovsången är till er. Varje gång uppförsbacken envisas. Sagans hjältar. Där kommer ni skrivas in!"


SE ÄVEN: Sanna Lundell och Ann Söderlund om tuffa tv-inspelningarnahttps://www.instagram.com/p/BJ8oSNyhPNE/

Och följarna uppskattar hennes värmande ord. Många tycker att hon har sammanfattat livet som ensamstående förälder på ett bra sätt.

"Skönt att få förståelse och uppskattning. Det är underbart och bitvis kämpigt att vara ensamstående mamma", skriver en följare.

"Verkligen sant, man får kämpa som ensamstående, inte alltid det lättaste men ger man aldrig upp o är envis så blir det trots allt lättare m tiden", skriver en annan.


LÄS ÄVEN: Tv-profilens nya bild på magen hyllas: "Vacker"


Själv väntar Ann Söderlund sitt femte barn. I juni la hon upp en bild på Instagram på sin gravidmage, där hon står i pyjamasbyxor och röda gummistövlar på en äng och håller upp tröjan för att visa sin bebismage.

– Det var inte så planerat, och fem barn låter så mycket? Låter dubbelt så mycket som fyra barn tycker jag. Men det är spännande och kul, sa hon då till Expressen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.