Ann Söderlund peppar ensamstående föräldrar med uppmuntrande ord. Foto: Cornelia NordströmAnn Söderlund peppar ensamstående föräldrar med uppmuntrande ord. Foto: Cornelia Nordström
Ann Söderlund peppar ensamstående föräldrar med uppmuntrande ord.  Foto: Cornelia Nordström
Efter inlägget tackar följarna SVT-profilen. Foto: Robert Eklund / STELLAPICTURESEfter inlägget tackar följarna SVT-profilen. Foto: Robert Eklund / STELLAPICTURES
Efter inlägget tackar följarna SVT-profilen.  Foto: Robert Eklund / STELLAPICTURES

SVT-profilens hyllade ord till ensamföräldrar

Publicerad

"Fy fan vad ni/vi är bra".

Det skriver journalisten och programledaren Ann Söderlund, 43, i ett uppmuntrande inlägg på Instagram, där hon ger en eloge till alla ensamstående föräldrar.

Nu hyllas hon av fansen.

På söndagskvällen passade SVT-profilen Ann Söderlund på att ge alla ensamstående föräldrar lite uppmuntran i vardagen, när hon la upp en bild på sitt Instagramkonto.

"Alla ni ensamstående päron därute. Ni som hade tänkt er att dela det här tunga och samtidigt underbara ansvaret det innebär att fostra barn, men istället hamnade i ensamrollen av en eller annan avgörande anledning: fy fan vad ni/vi är bra!", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Jympapåsar, fruktstund, matkaos, städutbrott, skrattanfall, galenskap, blöjor, läxor, chipssmulor i sängen, köttfärssås på nya kappan, arga ord, vackra ord, kramar, slagsmål, bruna ben, sprattlande ben, syskonrivalitet, syskonkärlek, trötthet, matkassar, disk, mask, pussar, tre centimeter i sängen, svarta ringar under ögonen, lyckoströssel i leendet, gener, scener och noll, noll, noll egen tid så är varje sekund utan dom en förlorad! Ensamma mamman och pappan. Den här lovsången är till er. Varje gång uppförsbacken envisas. Sagans hjältar. Där kommer ni skrivas in!"

 

SE ÄVEN: Sanna Lundell och Ann Söderlund om tuffa tv-inspelningarna

 

 

 

 

Och följarna uppskattar hennes värmande ord. Många tycker att hon har sammanfattat livet som ensamstående förälder på ett bra sätt.

"Skönt att få förståelse och uppskattning. Det är underbart och bitvis kämpigt att vara ensamstående mamma", skriver en följare.

"Verkligen sant, man får kämpa som ensamstående, inte alltid det lättaste men ger man aldrig upp o är envis så blir det trots allt lättare m tiden", skriver en annan.

 

LÄS ÄVEN: Tv-profilens nya bild på magen hyllas: "Vacker"

 

Själv väntar Ann Söderlund sitt femte barn. I juni la hon upp en bild på Instagram på sin gravidmage, där hon står i pyjamasbyxor och röda gummistövlar på en äng och håller upp tröjan för att visa sin bebismage.

– Det var inte så planerat, och fem barn låter så mycket? Låter dubbelt så mycket som fyra barn tycker jag. Men det är spännande och kul, sa hon då till Expressen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag