Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilens gravidlycka – fina inlägget efter kampen

SVT-profilen Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck väntar barn.Foto: SVEN LINDWALL

SVT-profilen Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck väntar barn.

USA-korrespondent berättar själv i ett känslosamt inlägg på Instagram om kampen att bli gravid. 

”Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skriver hon i inlägget.

SVT-profilen och USA-korrespondent Carina Bergfeldt, 39, är gravid tillsammans med maken Jesper Zølck.

I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon själv om nyheten och berättar också att paret under två års tid har försökt att bli gravida med bland annat IVF, inseminering och hormoner utan att lyckas.

”I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät. Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”, skriver hon i inlägget på Instagram.

Hon hyllar också sin make:

”Jag är så fruktansvärt glad att den lilla människan i min mage får Jesper som pappa. Det är den finaste presenten jag kan ge till ett barn.”

https://www.instagram.com/p/B4RcCXpgnpS/

Riktar kritik: ”Har blivit så fruktansvärt ledsen”

Men Carina Bergfeldt riktar samtidigt kritik mot människor som under tiden hon och Jesper Zølck varit ett par, har påpekat att de borde skaffa barn. 

”Jag har under den här eländiga resans gång insett hur totalt omdömeslösa människor kan vara. Bekanta som berättat att jag måste komma ihåg att karriären ’inte är allt’. Personer som säger att ’bara vi slappnar av så löser det sig’. Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång”, skriver hon i inlägget.

Hon berättar också att hon med sitt inlägg vill stötta och hjälpa andra som kämpar med att få barn:

”Det känns jätteviktigt för mig att samtidigt som jag berättar att jag äntligen är gravid också först och främst säger till er som kämpar att jag skickar all kärlek i världen, att ni inte är ensamma”.

Till sist väljer hon att skicka en uppmaning till de personer som lägger sig i andras graviditeter:

”Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig. Låt folk berätta om – och när – de själva vill. Som nu”, skriver hon.

Expressen har sökt Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt: Journalister kan inte ställa frågor till Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.