SVT-profilens dilemma med flickvännen Amy Diamond

Charlie Gustafsson spelar ”Calle” i SVT-serien ”Vår tid är nu”.
Foto: JOHAN PAULUN/SVT
Charlie Gustafsson och Amy ”Diamond” Deasismont träffades under en utekväll.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Charlie Gustafsson beskriver att det var kärlek vid första samtal med flickvännen Amy.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Skådespelaren Charlie Gustafsson och Amy ”Diamond” Deasismont träffades under en utekväll och förälskelsen slog ner som en blixt.

I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar skådespelaren om relationen och hur det är att vara ena halvan av ett offentligt par.

– Vi är ju exakt lika gamla, så jag var 13 och hon var 13 när hon släppte sin musik och jag tyckte hon var söt, säger Charlie Gustafsson i podcasten.

Skådespelaren Charlie Gustafsson, 27, för de flesta känd för sin roll ”Calle” i succéserien ”Vår tid är nu”, lever ihop med skådespelerskan och sångerskan, Amy ”Diamond” Deasismont, 27. I podcasten ”Nemo möter en vän” med Nemo Hedén berättar han om blixtförälskelsen och hur det är att vara ena halvan av ett offentligt par.

Amy ”Diamond” Deasismont släppte som 13-åring låten ”What's in it for me”, hon har sedan dess synts i bland annat ”Melodifestivalen” och slog igenom även som skådespelerska med filmen ”Min lilla syster” år 2015. Charlie Gustafsson berättar att han utan tvekan visste vem Amy var innan de träffades den där kvällen och senare i podcasten benämner han henne som sin första kändis-förälskelse.

– Ja men absolut det visste jag ju, jag tyckte om hennes musik när jag var liten. Vi är ju exakt lika gamla, så jag var 13 och hon var 13 när hon släppte sin musik och jag tyckte hon var söt, förklarar Charlie Gustafsson i podcasten.


Charlie Gustafsson: ”Vid första samtalet”

Paret träffades flera år senare genom en gemensam vän under en utekväll. Charlie Gustafsson berättar att det första mötet var väldigt speciellt, det unga paret fastnade direkt i ett samtal och att de båda blev nyfikna på varandra.

– Inte kanske kärlek vid första ögonkastet, men kanske vid första samtalet, säger Charlie Gustafsson i podcasten.

Han beskriver att han var den som var mest angelägen om att utforska vad den nyfunna kemin kunde leda till, men att de båda ganska direkt fattade tycke för varandra och ville prata mer.


”Rädd att det ska bli för geggigt”

Nu är de sambor och Charlie Gustafsson beskriver flickvännen som fantastisk och säger att han skulle kunna prata om henne hur mycket som helst. Men menar samtidigt att det finns en rädsla för att folk ska bli trötta på att läsa om dem.

– Jag är lite rädd att det ska bli för geggigt. Att folk läser tidningarna och så står det så här om oss för att vi har sagt något om varandra i någon intervju och så är det så här att ”Men jag vill inte läsa om dem”, förklarar Charlie Gustafsson och fortsätter:

– Så är jag är lite tveksam i det. För å ena sidan är det liksom så här att jag skulle kunna prata om henne hur mycket som helst för hon är ju fantastisk och det finns mycket att säga om henne.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.