Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-profilen utsatt för sexövergrepp

"Go' kvälls" Pia Herrera. Foto: SVT
Pia Herrera berättar i boken "100 berättelser & 10 frågor som behöver besvaras" att hon utsatts för sexövergrepp och sextrakasserier. Foto: SVT

"Go' kvälls" Pia Herrera berättar i boken "100 berättelser & 10 frågor som behöver besvaras" att hon utsatts för sexövergrepp och sextrakasserier.

SVT-profilen skriver att en folkkär tv-profil en natt körde efter henne i en bil och kallade henne för "hora" och "slyna".

– Jag har konfronterat en del av personerna och haft väldigt konstruktiva samtal, säger Pia Herrera till Expressen.

Pia Herrera, programledare för "Go'kväll", delar i boken med sig av upplevelser från övergrepp och trakasserier inom tv-branschen.

Herrera berättar inte var hon arbetade vid tillfället. 

"En annan programledarkollega smög upp bakom mig och stack in hela armen mellan mina ben, bakifrån, och greppade hårt mitt underliv.", skriver hon i boken.

Eller om en annan händelse där hon jagades av bil mitt i natten med okvädningsord kastade mot sig. Mannen bakom ratten var enligt henne välkänd tv-man.

"När den folkkära tv-profilen mitt i natten körde efter mig i bil och skrek att jag - ”slynan” tillika ”horan” - fan ta mig skulle hoppa in i bilen, att han inte ödslat tid på att prata med mig på krogen utan att få något i gengäld."

"Jag har fått en ursäkt"

Till Expressen säger Pia Herrera att hon fått positiva reaktioner efter att hon delat med sig av sina historier.

– Jag har konfronterat en del av personerna och haft väldigt konstruktiva samtal. Jag har fått en ursäkt och förlåt flera gånger om. Inga bortförklaringar, men förklaringar. För mig var det helt underbart att berätta om det här, men jag känner att jag har gått vidare. Det fanns ett eget behov och jag känner att det även har gagnat andra utsatta personer. Sedan är inte problemet som sådant löst, men det är skönt att allting kommit upp till ytan. Men jag känner mig lite färdigpratad om det, säger hon.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!