Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT-profilen lämnar populära programmet

Sanne Olsson lämnar klassiska SVT-programmet ”Plus".
Foto: SVT
”Bara för att det är slut med "Plus" är det inte nödvändigtvis slut med SVT. Jag tror att vi gillar varandra, jag och SVT”, säger Sanne Olsson.
Foto: SVT

SVT-programledaren Sanne Olsson har frontat populära programmet "Plus", som hon tog över efter Sverker Olofsson 2015.

Nu väljer Sanne Olsson att lämna programledaruppdraget – men vad som väntar i framtiden är ännu oklart.

– Bara för att det är slut med "Plus" är det inte nödvändigtvis slut med SVT. Jag tror att vi gillar varandra, jag och SVT, säger "Plus"-profilen.

När Sverker Olofsson valde att lämna konsumentprogrammet "Plus" 2015 blev det journalisten Sanne Olsson, nu 31, som fick axla programledarrollen.

Men efter tre år som "Plus"-programledare väljer nu Sanne Olsson att tacka nej till fortsatta säsonger med programmet.

– Jag har valt att tacka nej, och gör min sista säsong nu av "Plus". Det har varit en fantastisk tid, men jag är klar med "Plus" och redo för annat, säger Olsson och fortsätter:

– Jag kommer vara där jag gör mig som bäst. Ingenting utesluter det andra.


Sanne Olsson gör nu sin sista säsong av programmet.
Foto: SVT

Sanne Olsson: ”Inte nödvändigtvis slut med SVT”

"Plus"-programledaren utesluter dock inte framtida jobb på SVT, och svarar kryptiskt om sina kommande jobbplaner.

– Jag är angelägen att göra bra journalistik. Bara för att det är slut med "Plus" är det inte nödvändigtvis slut med SVT. Jag tror att vi gillar varandra, jag och SVT, säger hon.

Olsson är tacksam för de tre åren på "Plus", då hon också var med och skapade "Plus granskar", som gjort flera grävande avslöjanden som fått stor medialspridning.

– Det här playformatet "Plus granskar" som jag var med och skapade har riktat sig till unga, och det har varit kul att se att den yngre publiken kan hitta "Plus".

Hon konstaterar att supporten från publiken har gett mycket under programledartiden – och var mer än vad hon hade väntat sig.

– Den har varit fantastisk, jag har lärt mig jättemycket. Det är en fantastisk publik på många sätt. Jag trodde att det skulle bli hårdare tag, men de har stöttat mig på alla sätt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.