Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT-profilen lämnar kanalen efter 18 år – utan ny plan

Ylva Hällen
Foto: SVEN LINDWALL
Ylva Hällen
Foto: SVT
Ylva Hällen
Foto: SVT

Ylva Hällen har jobbat på SVT:s Barnkanalen i 18 år, både som programledare och producent.

Nu kommer beskedet att Ylva Hällen har tagit beslutet att lämna SVT – utan tydliga planer om framtiden.

”Jag tycker Ylva är modig som vill ge plats för annat i livet”, skriver Johanna Gårdare, programchef för barn- och ungdomsutbud på SVT, i ett mejl. 

Ylva Hällen, 46, har jobbat på SVT i 18 år, både som programledare och tv-producent.

Hon ligger bakom flera tv-serier för SVT:s Barnkanalen, såsom ”Minimello”, ”Superlördag”, ”Pomos Piano” och ”Ylvania”.

Men nu kommer beskedet att Ylva Hällen lämnar SVT, något som Hänt var först med att rapportera.

Nu kommenterar SVT profilens beslut och menar att hon varit en stor tillgång för kanalen.

”Ylva Hällen har själv valt att sluta på SVT och Barnkanalen efter många år på företaget. Vi kommer dock fortsätta samarbeta i lite andra former och hon kommer fortsätta vara en av våra främsta profiler i Barnkanalen under året som kommer. Ylva är en extremt uppskattad person både som medarbetare och från målgruppens perspektiv”, skriver Johanna Gårdare, programchef för barn- och ungdomsutbud på SVT, och tillägger:

”Jag tycker Ylva är modig som vill ge plats för annat i livet också och önskar henne stort lycka till med andra spännande uppdrag!”.

Ylva Hällen: ”Vemodigt – men spännande”

Enligt Ylva Hällen är det än så länge är oklart vad hon kommer att ägna sig åt framöver.

– Jag har faktiskt ingen aning. Hit me alla spännande arbetsplatser! Sugen på att göra så mycket – tv, radio, bok, film, teater, säger hon och fortsätter:

– Jag har älskat att jobba på SVT. Framförallt på barn där jag fått så mycket frihet att utveckla program. Det känns vemodigt. Men såklart samtidigt spännande. Nu kan vad om helst hända och det får jag en kick av.  

2010, 2011 och 2013 tävlade Ylva Hällen i ”På spåret” tillsammans med Anna Charlotta Gunnarson. Hon är också barnboksförfattare och illustratör.

Expressen har sökt Ylva Hällen.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.