Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen lämnade landet – så lever han i dag

Pelle Edin bytte "Aktuellt"-studion mot solen.

Nu berättar SVT-profilen om sitt nya liv där han bor säsongsvis i Sverige och Mallorca.

– Det var nervöst att inte köpa ett färdigt objekt men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.

Det var i början av december som Pelle Edin, 64, berättade att han tänkte lämna SVT och gå i pension. "Aktuellt"-profilen, som fyller 65 i maj, berättade då att han ville ägna mer tid åt sig själv och hustrun Agneta Edin, 68.

– Jobbet är jättekul, men man måste vänja sig vid ett annat liv också. Jag vill ha lite mer fritid. Jag ser fram mot att kunna styra min tid på ett annat sätt och kunna resa lite mer, sa Pelle Edin då, som också berättade att det var ett bra läge att lämna SVT med tanke på de pågående organisationsförändringar som kanalen genomför.


LÄS MER: Tv-ankaret Pelle Edin lämnar SVT 


I samma veva som SVT-profilen lämnade kanalen köpte han ett hus i Palma, Mallorca för att kunna spendera vinterhalvåret i solen.

I en intervju med Aftonbladet berättar det tidigare "Aktuellt"-ankaret nu om sitt nya liv. Enligt Pelle Edin var det aldrig tanken att köpa en ny bostad. I stället skulle han och Agneta Edin resa mer. Men så blev det alltså inte.

– Vi hade i stället idén att långbo på olika ställen. Sedan ändrade vi oss och tänkte att det skulle vara trevligt med ett andra hem. Vi är väldigt nöjda. Vi bor på en liten gata, hundra meter till en fin gågata med affärer och restauranger, säger han.

"Var nervöst"

Att få spendera sommaren i Sverige och vintern i ett varmare land är det nog många som drömmer om. Pelle Edin tycker dock att vintern är bättre på många andra platser än Mallorca. Trots det valde de Palma på grund av att logistiken var enkel.

– Vi köpte lägenheten som skal och anlitade en byggare som har renoverat. Det var nervöst att inte köpa ett färdigt objekt men det har gått jättebra, säger han.


LÄS MER: Här lämnar SVT-profilerna – efter kritiken


Några större problem har paret inte stött på.

– Det är alltid bökigt att köpa utomlands men det fungerar ganska bra i Spanien. Vi köpte via en spank-svensk mäklarfirma och det har fungerat förvånansvärt bra. Det är inte som i Sverige att det räcker att gå till mäklaren, här måste du också ha en jurist som företräder dig. Det är viktigt här nere.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.