Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen slutar – brister ut i tårar

Foto: /IBL / /IBL
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

SVT-programledaren Marianne Rundström lämnar kanalen efter nästan 22 års tjänst. 

På fredagsförmiddagen gjorde hon sin sista sändning – och det blev ett tårfyllt farväl. 

– Det är känslomässigt just eftersom man lämnar så många man gillar, säger Marianne Rundström.

Marianne Rundström, 66, har arbetat nästan 22 år på SVT. Hon är känd som en av programledarna för ”Gomorron Sverige” – SVT:s morgonprogram som görs om till hösten. I början på maj berättade Marianne Rundström att hon valt att säga upp sig på kanalen. 

– Jag har sagt upp mig i dag för att jag inte upplever att kunskap och erfarenhet värdesätts på SVT, det är ungdomligt som gäller, sa hon då.

På fredagen gjorde hon sin sista sändning i det populära morgonprogrammet från Almedalen. Marianne Rundström var mitt uppe i en intervju med M-ledaren Anna Kinberg Batra – när hon överraskades av kollegerna som ville tacka av SVT-profilen. 

Marianne Rundström överraskades av kollegerna

Marianne Rundström höll känslorna i styr under sändningen, men när avtackningen var ett faktum blev det ett känslosamt farväl till kanalen och tittarna. 

Marianne Rundström kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon fick blomsterkvastar och kramades om av sina arbetskamrater. 

– Sista sändningen kändes faktiskt precis som alla andra sändningar och inte förrän sista minuten tänkte jag på att det var den sista. Det var inte sorgligt, men det är känslomässigt just eftersom man lämnar så många man gillar och en arbetsplats man varit på så länge, säger Marianne Rundström.


LÄS MER: Marianne Rundström sade upp sig efter sändning


Marianne Rundström: ”Nya spår”


LÄS MER: Rundström om stödet efter avhoppet från SVT 


Marianne Rundström släppte i fjol boken ”Passé – De ofrivilliga pensionärerna” och tänker inte sitta sysslolös i höst. Programledaren har tidigare berättat att hon ska krönikera på News55 och vara programledare i P4-programmet Karlavagnen. 

Rundström har flera andra uppdrag på gång.

– Jag har en ganska brokig höst framför mig. Det är en hel del saker som är klara, men som jag inte kan berätta om än. Sedan kommer jag ta mig tid att tänka igenom vad jag vill göra. Jag tänker att jag inte bara vill göra saker som jag redan gjort, utan att jag vill gå in på nya spår i livet, säger hon. 

Nu väntar semester för Marianne Rundström – som ser fram mot en sommar på lantstället på Väddö i Stockholms skärgård. 

– Det blir ett härligt liv runt grillen med familj och besök från släktingar, säger hon. 

FAKTA: MARIANNE RUNDSTRÖM

ÅLDER: 66.

YRKE: Journalist, programledare, föreläsare.

BOR: Lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

SOMMARSTÄLLE: På Väddö.

FAMILJ: Son, 41 (med exmaken, som dog 1978), två söner 31 och 28 år  (med ex-sambon). Tre barnbarn.

INKOMST: 905 100 kronor (2014).

KARRIÄR I URVAL: Kört spårvagn, varit lärarvikarie och jobbat i vården. Saabs informationsavdelning. Lokalradion i Karlstad, P1 Stockholm ("Dagens Eko", "Studio Ett", "Tendens", "Förmiddag), SVT och "Gomorron Sverige" sedan nyåret 1995-96. Har lett "Agenda", valvakor och partiledardebatter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.