Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-profilen hoppar av populära programmet

SVT-profilen Christopher O'Regan lämnar ”Det sitter i väggarna” Foto: EXPRESSEN
Erika Åberg och Christopher O'Regan i ”Det sitter i väggarna”. Foto: SVT
SVT-profilen lämnar programmet. Foto: SVT
Knut Knutson, Anne Lundberg och Rickard Thunér i ”Antikrundan”. Foto: STINA STJERNKVIST/SVT / SVT

SVT-profilen Christopher O'Regan lämnar ”Det sitter i väggarna” – och ersätts av antikexperten Rickard Thunér från ”Antikrundan”.

Nu berättar programledaren om anledningen bakom avhoppet från det populära SVT-programmet.

– Då ställdes jag till slut inför ett val och då gick det inte, berättar han.

I den kommande säsongen av SVT-programmet ”Det sitter i väggarna” kommer Erika Åberg få en ny kollega. Tidigare programledaren Christopher O’Regan, 47, har valt att lämna programmet på grund av familjeskäl, något som Aftonbladet också har skrivit om. 

– Det är inte så dramatiskt utan är helt enkelt så att jag sorterar mig till de 50 procenten av alla småbarnsföräldrar som har gått skilda vägar, berättar Christopher O'Regan.

Programledaren berättar att det blev lösningen på att få ihop sitt familjeliv som inte gick att kombinera med resandet som programmet kräver.

– Då blev det så. Det här är ett sånt program som bygger på kringfarande och resande och SVT:s uppdrag att hela Sverige ska leva. Och då ställdes jag till slut inför ett val och då gick det inte, berättar han.

 – Det är inget svårt val. Jag byter det mot falukorv och vabbande och vardag och det skulle jag göra tusen gånger om, säger han vidare.

Antikexpertern tar över 

I den kommande säsongen kommer antikexperten Rickard Thunér från ”Antikrundan” att komma in som ny programledare.

– Hans tränade öga för det gamla och hans tv-vana kommer att förvalta det på ett alldeles utmärkt sätt, säger Christopher O’Regan om sin efterträdare i programmet och fortsätter:

– Det var diskussion från början om det skulle fortleva eller läggas ner. Men nu blir det ju en fortsättning.

Programmets framgång tror han ligger i enkelheten med historierna, levnadsödena och berättelserna i husen som de besöker.

– Det är en bra programidé och jag tror att det uppskattas för det har en lågmäldhet. Det är inga tävlingsmoment. Det är inte kändisfixerat. Det är vanliga människor i vanliga hus med en vanlig historia och det är bara det har ju bäring i sig, säger han.

På SVT berättar de om beslutet och om framtiden för programmet.

– Vi hade gärna sett att Christopher stannade. Jag har haft det här programmet sedan det började men hans privatliv gjorde att han inte fick ihop planeringen den här säsongen. Det är jättetrist. Vi är jätteglada att ha hittat en ny person som vi tror jättemycket på, berättar Jonas Gunnarsson, projektledare på SVT för ”Det sitter i väggarna.”

Berättar – var ett svårt beslut

Arbetet med den nya säsongen av programmet har börjat och teamet håller på att leta hus till programmet. I vår börjar inspelningarna. 

SVT kommer för övrigt inte att förändra programmet i och med Christopher O'Regans avhopp.

– Nej vi vill inte göra några förändringar utan vi kör på med det innehåll som vi gjort tidigare. Det blir fortfarande historia om de som har bott i husen och Erika kommer att fortsätta och göra sin byggnadsvårdsbit. Den förändringen som blir är att Rickard kommer in med sin person i stället. Annars inga förändringar, säger Jonas Gunnarsson.