Niclas Engsäll och Carolina Neurath tillsammans 2015. Foto: JULIA DANSARIE
Niclas Engsäll och Carolina Neurath tillsammans 2015. Foto: JULIA DANSARIE

SVT-profilen har gift sig – med kungavännen

Publicerad

SVT-profilen Carolina Neurath och kungavännen Niclas Engsäll har gift sig, något som Svensk damtidning var först att berätta om.

Många kändisar syntes bland bröllopsgästerna och på Instagram tackar nu Carolina Neurath de som var på plats.

"Tack alla partygäster för att ni gjorde vår kväll", skriver hon.

Carolina Neurath, 31, är författare och journalist och känd för sina flerfaldigt prisade granskningar av finansbranschen. Om några dagar byter hon jobb tar hon över som programledare i SVT:s nya morgonprogram "Morgonstudion".

 

LÄS MER: Kritikstorm mot SVT:s nya morgonprogram 

 

I lördags gifte hon sig med kungavännen Niclas Engsäll, 41, vars dotter från ett tidigare äktenskap har kronprinsessan Victoria som gudmor.

Bröllopet hölls i Skåne, i Kverrestads kyrka utanför Tomelilla, och festen hölls på Qvernelunds gård på Österlen. Brudgummen har släkt i området.

https://www.instagram.com/p/BXvWqxqlWzj/?hl=sv&taken-by=carolinaneurath

Martina Haag på Carolina Neuraths bröllop

På inbjudan till bröllopet skriver paret att de vill att gästerna ska vara "galet tjusiga":

"Dress Code kommer därför vara smoking. Och det är ju sensommar. Visa brännan, ta på de där skorna du älskar men som inte alls passar till smoking, bär rött, för stora solglasögon, för många accessoarer, för lite tyg, kör bohemisk twist, eller dekadent. Eller bohemiskt dekadent. Finns egentligen bara en regel – ta för er!", skriver de.

https://www.instagram.com/p/BXvZHmDlbnU/?hl=sv&taken-by=jessica_wahlgren

Brudens hår fixades av make up-artisten Jessica Wahlgren, tidigare gift med Linus Wahlgren.

Bland gästerna på bröllopet syntes bland andra tv-profilen Martina Haag, sångerskan Maria Andersson från Sahara Hotnights som också sjöng på bröllopet, Mikaela Åkerman, syster till skådespelaren Malin Åkerman, skådespelaren Moa Gammel, och tv-kändisen Anitha Schulman.

 

LÄS MER: De leder SVT:s nya storsatsning 

 

"Best day ever" (Världens bästa dag), skrev Niclas Engsäll på Instagram, till bilder som visar hur han och blivande hustrun på var sin häst rider fram över de skånska vidderna.

"Vilken dag det blev!", skrev Carolina Neurath till en snarlik bild på sitt eget Instagramkonto.

https://www.instagram.com/p/BXtfRivDJl6/?hl=sv&taken-by=jessica_wahlgren

Expressen har utan framgång sökt de båda för en kommentar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag