Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen har gift sig med danske kärleken

SVT:s USA-korrespondent upptäckte en okänd bror tidigare i vår och gjorde ett reportage om det.
Carina Bergfeldt har gift sig.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
2012 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets Berättare” för sitt reportage ”Dagen vi aldrig glömmer”.
Foto: SVEN LINDWALL

SVT-profilen Carina Bergfeldt, 39, har gift sig.

Under lördagen sa hon och danske kärleken Jesper Zølck ja till varandra.

– Det är underbart. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har gråtit i dag, säger Carina Bergfeldt till Nöjesbladet. 

De har varit ett par sedan sommaren 2017 och förlovade sig i februari i år.

Nu har SVT-journalisten Carina Bergfeldt, 39, gift sig med Jesper Zølck, tv-reporter för danska TV2.

Ceremonin hölls liten – inte ens familj var på plats – och de vigdes av Bergfeldts vän som flugits in från Danmark, berättar hon för Nöjesbladet.

– Det är fantastiskt att ha en av sina bästa vänner viga en. Det kan man inte riktigt göra i Sverige. Det var en av alla gånger som jag grät i dag. Hon höll ett fantastiskt tal och var en helt fantastisk pastor. Det var häftigt, säger hon till tidningen.

https://www.instagram.com/p/BzBncoSAvxr/

Nu ska kärleksparet på bröllopsresa till Saint Barthélemy – och därefter åka hem till Sverige och Skövde för att ha bröllopsfest med familj och vänner.

Carina Bergfeldt i ”Sommar i P1”

Carina Bergfeldt är sedan 2016 SVT:s korrespondent i Washington. 2012 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets Berättare” för sitt reportage ”Dagen vi aldrig glömmer”. I sommar ska hon sommarprata i Sommar i P1.

https://www.instagram.com/p/BxVDH1lgW2Q/

Maken Jesper Zølck är även han journalist, på danska TV2. De träffades i Washington genom gemensamma vänner och föll för varandra pladask, har Bergfeldt berättat på Instagram. Han bor i Danmark, men besöker ofta USA och Bergfeldt.

Jesper Zølck friade till Carina Bergfeldt

När han i februari friade till Bergfeldt skrev hon på Instagram.

”Jag är så sagolikt glad att han vill det här lika mycket som jag. Jag är så glad att han fortsätter kämpa för oss trots att världsdelar och åtaganden gör det mer komplicerat.”

I ett sms till Expressen utvecklade hon:

”Han friade på min födelsedag den 19:e februari. Vi väntade två dagar med att säga något så vi hann berätta för familjemedlemmar. Nu är jag på jobb i Los Angeles så vi firar med att redigera jobb tillsammans med min fotografkollega inför Oscarsgalan, mycket glamouröst, och när det finns en lucka går vi till juvelerare. Vi tror att vi har hittat rätt ring nu. Jag planerar att ha den länge så det är ett viktigt val”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.