Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-profilen har fått men för livet – nu berättar hon

Journalisten Elisabet Höglund glädjes åt nya beskedet. Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN

I juni genomförde Elisabet Höglund en helkroppsröntgen som hon nu har fått tillbaka resultatet från.

Oron har varit stor i flera veckor, men nu berättar journalisten om det glädjande beskedet –  hon är helt frisk från cancern.

"Beskedet har gett mig livsglädjen tillbaka", skriver Elisabet Höglund på sin blogg

Samtidigt har hon fått men för livet efter operationen. 

Elisabet Höglund, 73, fick i april 2011 beskedet att hon hade drabbats av en cancertumör som växte på hennes bukspottskörtel. 

Journalisten blev friskförklarad i juni 2015 men har årligen genomgått en helkroppsröntgen för att se om cancern har kommit tillbaka. 

Den 26 juni röntgades hon och sedan följde tre oroliga veckor i väntan på resultatet. Höglund hade drabbats av känningar i magen och smärta i rygg, och oroade sig att cancern var tillbaka.

”Varför hade jag börjat må illa efter maten? Varför hade jag så ont i ryggen? Berodde det på träningen? Eller på cancer?”, skriver hon på sin blogg. 

Men nu har hon fått resultatet som visar att hon är frisk – en nyhet som vänt hennes liv. 

"Jag är frisk! Jag är frisk! Jag är jättefrisk! Nytt besked har gett mig livsglädjen tillbaka!", skriver Elisabet höglund på bloggen. 

Elisabet Höglund: "Jag kunde andas ut"

Elisabet Höglund berättar om känslorna efter att ha fått det glädjande beskedet:

"Jag kunde andas ut. Gud, vad lycklig jag känner mig i kväll! Jag kan fortsätta att leva som förut. Jag behöver inte oroa mig ännu på länge. Det har nu gått mer än sju år sen min jättelika cancertumör på bukspottkörteln opererades bort. Efter det har kroppen varit helt fri från cancer. Jag är en lyckligt lottad människa!"

Elisabet Höglund berättar även att hon har fått bestående men efter cancern. Under 2011 opererades hon för cancern och flera organ fick tas bort som gjort att matsmältningen inte fungerar ordentligt. 

”Visserligen har jag ständigt ont i magen, smärtor i ryggen, smärtor i sidan, ont efter varje måltid”, skriver hon och fortsätter:

"Jag har kroniska magproblem men för närvarande behöver jag inte oroa mig för att det är något allvarligt. När jag vet att jag fortfarande är cancerfri kan jag stå ut med magproblemen." 

 

LÄS MER: Höglunds svåra operationer: "Inte många organ kvar" 

 

Makens stöd

Elisabet Höglund har tidigare berättat för Expressen om sin make Bosses stöd under sjukdomstiden.

– Jag är jättetacksam för att jag har honom, sa hon då. 

Vidare berättade hyllade Höglund maken för allt arbete han har lagt ner på att göra fint i parets hus i Bergslagen.

– Han har byggt husen med sina egna händer. Jag förstår inte varför han inte blivit världsberömd. Ni skriver så mycket om mig, men jag kan bara skriva och snacka. Han är så mycket duktigare än vad jag är – han gör ju allt med händerna.

Expressen har sökt Elisabet Höglund.