Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilen Disa Åberg död – förlaget bekräftar

Foto: ERIC ROXFELDT/SCANPIX / SCANPIX SVERIGE AB

Författaren och ”Café Luleå”-programledaren Disa Åberg har gått bort, 74 år gammal.

Det meddelar hennes förlag Ordberoende förlag på Facebook.

– Jag fick veta i går att hon somnade in i fredags, efter en längre tids sjukdom, säger förlagets presskontakt Ewa Åkerlind.

Författaren och tidigare ”Café Luleå”-programledaren Disa Åberg är död.

Hon blev 74 år gammal.

Ordberoende förlag, som släppte Åberg bok ”Operamopsen: en sällsam kärlekshistoria”, meddelar profilens bortgång på Facebook.

”Fina Disa finns inte med oss längre. Med stor sorg i hjärtat vill vi dela med oss av detta trösterika citat från hennes första roman Operamopsen, som hon skrev tillsammans med dottern Linda Bonaventura ”Jo, älskade Malcolm, jag tänker att hela människan förvandlas till ett moln av stoft och i molnet kan man urskilja små partiklar av guld. Guldstoftet, det är själen, kärleken, som jag kommer att pudra dig med när min kropp är borta. Du kommer att känna det som ett behagligt vårregn, särskilt när du är ledsen och behöver det. Jag överger dig aldrig!” Våra tankar går till familjen”, står det på förlagets Facebook-sida.

Ewa Åkerlind, presskontakt på förlaget, bekräftar att Disa Åberg var sjuk under en längre period innan hon gick bort.

– Jag fick veta i går att hon somnade in i fredags, efter en längre tids sjukdom, säger hon.

Åkerlind sörjer profilen, som var engagerad i förlaget även under sin sjukdomstid.

– Jag är väldigt ledsen, även om hon var sjuk redan när jag lärde känna henne, så trodde jag inte att denna dag skulle komma så snart. Hon hade en väldig styrka, energi och livsglädje. Hon var en av mina rådgivare på förlaget. Mina tankar går till familjen.

Expressen har sökt Disa Åbergs dotter Linda Bonaventura.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.