Carina Bergfeldt tar över efter Skavlan i SVT

På fredagskvällar ska Carina Bergfeldt tö över efter Fredrik Skavlan som går på pappaledighet.
SVT:s utrikesreporter Carina Bergfeldt får en egen talkshow.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Carina Bergfeldt med sitt barn på Kristallen tidigare i år.
Foto: OLLE SPORRONG

SVT:s utrikesreporter Carina Bergfeldt, 40, får en egen talkshow.

Hon tar över på fredagskvällar efter Fredrik Skavlan, 54, som går på pappaledighet.

– Det känns surrealistiskt, skräckslaget och skitkul, säger hon.

Carina Bergfeldt har varit föräldraledig sedan årsskiftet från sitt jobb som USA-korrespondent för SVT. I oktober återgår hon i tjänst och ska rapportera från den amerikanska valrörelsen.

Samtidigt meddelar SVT att hon får en egen talkshow klockan 21 på fredagskvällar med början i januari nästa år.

– Det finns en miljon saker att lösa och vi har inte jättelång tid på oss. Vi bygger en helt ny talkshow från grunden. Vad ska den heta, vad ska det vara för dekor, vad ska det vara för färger? Ska man sitta bakom ett skrivbord eller i en soffa? säger Carina Bergfeldt.

Ser sig inte som vikarie till Skavlan

Namn är inte heller bestämt – men det lutar åt ”Bergfeldt”.

– När det gäller kvinnor blir det ofta förnamn, ”Babben” och ”Renées brygga”. När det gäller män är det ”Helenius hörna”, ”Sen kväll med Luuk”, ”Skavlan”. Det är inte bestämt, men efternamnet borde vara med, säger Carina Bergfeldt.

Hon tar plats i rutan på samma tid som ”Skavlan”. Men hon ser sig inte som en vikarie för Fredrik Skavlan under hans föräldraledighet.

– SVT har varit väldigt noga med att det ska bli ett eget program. Så diskussionen är snarare: Hur ska vi göra för att det inte blir som ”Skavlan”?

Drömgästen: Prins Daniel

När det gäller gäster vill hon se en blandning av kända och okända människor.

– Vi gjorde en pilot för programmet. Då intervjuade jag bland annat en IVA-sköterska. En helt okänd person som hade en jättespännande historia. Det är lite så jag försökt göra i USA, att ha både kända och okända personer bara de har en bra historia. Jag vill göra den mixen.

Drömgästen är prins Daniel.

– Ända sedan deras bröllop och han höll sitt tal, har jag tänkt att det är en cool människa som är helt trygg med att gå två steg bakom en kvinna. Honom vill jag prata med. Men han ställer aldrig upp på intervjuer. En kombination av prins Daniel och en IVA-sköterska, då blir jag nöjd.

Har du nyligen bytt jobb?

Carina Bergfeldt hittade sin halvbror i USA – se mötet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.