Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-profilens svåra tid efter cancerbeskedet

Ellinor Persson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ellinor Persson.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: BO HÅKANSSON / BILDUPPDRAGET, TEL 031-22 60 50
Ellinor Persson drabbades av cancer.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Det var 2014 som SVT-profilen Ellinor Persson upptäckte en knöl i bröstet, och diagnostiserades med bröstcancer.

I "Cancerpodden" berättar "På spåret"-vinnaren om den svåra tiden med cellgiftsbehandlingar.

– Jag var iskall i hela kroppen. För jag har tyvärr haft flera vänner som drabbats av bröstcancer, säger Ellinor Persson i podcasten.

SVT-profilen Ellinor Persson, 52, upptäckte en knöl i bröstet i januari 2014, och förstod redan innan sjukhusbesöket att der rörde sig om bröstcancer.

– Jag var iskall i hela kroppen. För jag har tyvärr haft flera vänner som drabbats av bröstcancer och jag har som moderator jobbat med dessa frågor så jag var väl insatt. Jag förstod att det här är bröstcancer, säger Persson i podcasten "Cancerpodden".

Fram tills att hon kunde undersökas så visste Ellinor Persson inte hur allvarligt det var, och var livrädd.

Men det första beskedet var positivt. Läkaren förklarade att tumören växte långsamt och inte hade spridit sig. Ett besked som gjorde Ellinor Persson så lättad att hon till och med firade med maken.

 

LÄS MER: Ellinor Persson om kampen mot cancern

 

Ellinor Persson ångrar sin inställning till cancern

SVT-profilen valde att inte göra en stor sak av sin cancer, och berättade det i förbifarten för sina barn.

– När jag berättade för mina barn gjorde jag det i bilen i förbifarten när vi skulle åka på bio. Jag gjorde det för att jag själv inte tog det så allvarligt, säger hon i "Cancerpodden".

LÄS MER: Ellinor Persson: Jag brydde mig inte 

Ellinor Persson: "Tufft att springa runt"

Ett beslut som "På spåret"-vinnaren ångrar i efterhand. När hon genomgick cellgiftsbehandlingar för cancern så var det jobbigare än hon hade räknat med.

– Jag skulle inte ha bagatelliserat så mycket när jag pratade med barnen första gången och jag skulle inte ha gått ensam på besöken så mycket som jag gjorde. Det tredje jag gjorde fel var att jag skulle ha varit sjukskriven hela strålningsperioden. Det var tufft att springa runt där i sin peruk utan ögonfransar och ögonbryn och jobba, säger Ellinor Persson i podcasten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.