Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidigare SVT-profil åtalad för grov rattfylla

Foto: ALEX LJUNGDAHL

En tidigare SVT-profil som har jobbat med aktualitetsprogram står åtalad för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott i Stockholms tingsrätt.

Mannen körde motorcykel i Stockholms innerstad när han stoppades av polis  – och det framkom då att han hade både alkohol och rester av kokain i blodet.

En tidigare SVT-profil som har jobbat med aktualitetsprogram åtalas för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

I en stämningsansökan som har lämnats in till Stockholms tingsrätt så framkommer det att mannen i juni körde motorcykel i centrala Stockholm, när han stoppades av polis på grund av misstanke om rattfylleri. 

SVT-profilen, som har synts regelbundet i rutan, testades för alkohol på plats av poliserna, och det framgick då att han hade en alkoholhalt på 0,66 promille i blodet. 

I dokumenten som har lämnats in till tingsrätten står det också att profilen hade kokain i blodet. Vid visitation hittade polisen också ett rör med vitt pulver, något som mannen också hade rester av under näsan, vittnar polisen om.

Polisen gjorde flera försök att stoppa SVT-profilen

I förundersökningsprotokollet uppger polisen att de reagerade på motorcykelns framfart, då den dels kördes i mycket hög hastighet, men också vinglade kraftigt över körbanan och gjorde plötsliga inbromsningar.

Det ska också ha tagit flera försök för polisen att få SVT-profilen att stanna, som i förundersökningen hävdar att han varken sett eller hört polisen bakom sig.

Expressen har sökt SVT-profilen.