Fredrik Lindström och Kristian Luuk leder programmet för åttonde året i rad. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSENFredrik Lindström och Kristian Luuk leder programmet för åttonde året i rad. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Fredrik Lindström och Kristian Luuk leder programmet för åttonde året i rad. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Regerande mästarna Kristin Lundell och Johan Hilton Foto: SVTRegerande mästarna Kristin Lundell och Johan Hilton Foto: SVT
Regerande mästarna Kristin Lundell och Johan Hilton Foto: SVT

Här är alla som tävlar i "På Spåret"

Publicerad

SVT:s mest populära program På spåret firar i år 30 år.

Snart åker de ut på rälsen igen - och i dag presenterar SVT namnen på säsongens deltagare. De regerande mästarna Kristin Lundell och Johan Hilton finns även med i årets upplaga, meddelar SVT.

På en presskonferens i Stockholm meddelas årets deltagare.

Den tjugoåttonde säsongen av klassikern leds sedan 2009 av Kristian Luuk och Fredrik Lindström, som tog över stafettpinnen från Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg.

Regerande mästare är journalistduon Kristin Lundell och Johan Hilton, som i finalen besegrade radioprataren Kalle Lind och författaren Isobel Hadley-Kamptz.

Jöback, Saucedo och Ernman står för musiken

Stefan Sporsén från husbandet Augustifamiljen presenterade årets artister.

Där i bland Peter Jöback, Malena Ernman och Danny Saucedo.

Sedan presenterades i tur och ordning följande deltagare för årets säsong.

Deltagarna i På spåret 2017/2018

Josefin Johansson, artist och Johar Bendjelloul, journalist

Kristin Lundell och Johan Hilton, journalister

Ronny Svensson, filmkritiker och Anne-Lie Rydé, artist

Peter Magnusson, skådespelare och Martina Haag, författare

Marianne Ahrne, regissör och Anders Johansson, komiker

Malou von Sivers, programledare och Sigge Eklund, författare

Isobel Hadley-Kamptz, journalist och Kalle Lind, radiopratare

Johan Olsson, längdskidåkare och Denise Rudberg, författare

Amie Bramme Sey, radiopratare och Gunnar Bolin, journalist

 

Fjolårsfinalisterna tillbaka

Det innebär att fjolårets finalpar finns med i år igen.

Återkommer från förra säsongen gör även filmkritikern Ronny Svensson tillsammans med artisten Anne-Lie Rydé och programledaren Malou von Sivers och författaren Sigge Eklund.

Duon Peter Magnusson och Martina Haag har tidigare tävlat i På spåret, men gör det för första gången tillsammans.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag