Foto: SVT
 Foto: SVT

SVT-meteorologens svar - efter kollapsen

Publicerad

Under gårdagens sändning drabbades SVT:s meteorolog Nils Holmqvist plötsligt av svårigheter och fick åka till akuten efter sändningen. 

SVT är dagen efter förtegna om hans situation.

– Vi är inte jätteoroliga. Han behöver bara vila, säger redaktionschefen Åsa Rasmussen.

När Expressen nådde Nils Holmqvist tre timmar efter sändningen berättade han att han befann sig på akuten. 

Efter 18-sändningen fick han avbryta de resterande sändningarna och tog en taxi till sjukhus.

– Jag är på akuten nu. Jag har haft svårt med balansen på sista tiden. Det är så mycket jag vet i princip. Så jag ska göra lite tester nu. Men det är allt liksom, sade han till Expressen i går. 

Nils Holmqvist hade svårt att prata och andades tungt vid flera tillfällen. Vid ett par tillfällen tappade han tråden.

–  Ursäkta den här prognosen. Jag tror jag kan vara lite sjuk, sade han innan han lämnade tillbaka till programledaren Claes Elfsberg.

Enligt Holmqvist tog SVT in meteorologen Per Stenborg som ersättare under måndagens sändningar. 

SVT: "Vi uttalar oss inte om anställdas hälsa"

Kollegan och redaktionschefen Åsa Rasmussen följde med Nils Holmqvist till sjukhuset. 

– Hon gav mig nötter och något att dricka. Jag sitter i väntrummet nu, men det är lång kö, sade Nils Holmqvist till Expressen under gårdagen.

Under dagen har Expressen varit i kontakt med Åsa Rasmussen.

– Jag har inte pratat med honom nu på morgonen, han ska vara ledig ett par dagar nu. Som tur var hade han redan det på schemat, säger Åsa Rasmussen.

Hur är det med honom?

– Vi är inte jätteoroliga. I övrigt uttalar vi oss inte om anställdas hälsa.

Hur stöttar ni honom?

– Vi har kontakt med honom varje dag, vi får se vad det handlar om sedan, säger Åsa Rasmussen.

Till Aftonbladet skriver Nils Holmqvist i ett sms.

"Jag mår okej tack. Ska vila mig i form under resten av veckan".

Nils vill tacka alla tittare och kolleger som oroat sig för hans hälsa.

”Alla fina meddelanden och peppiga kommentarer värmer. Och kollegornas bamsekramar såklart”, skriver han till Aftonbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag