Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Olssons kritik mot kanalernas val: ”Tråkigt”

Malin Olsson: "Man känner sig som en rockstjärna"
Malin Olsson vill se fler kvinnliga programledare få egna pratshower.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malin Olsson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Malin Olsson.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Malin Olsson är trött på att det bara är män som får programledarrollerna i pratshower, där de sitter bakom skrivbord och intervjuar gäster.

Nu vill SVT-profilen se fler kvinnor i sådana tv-program.

– Jag tycker det är tråkigt att vi inte har kommit längre än så, säger Malin Olsson i Aftonbladet.

Programledaren Malin Olsson, 38, har hunnit göra det mesta under sin långa tv-karriär. Nuförtiden förknippas hon mest med ”Vem bor här” och sommarlovsprogrammet ”Sommarlov” på SVT, men har tidigare programlett både ”Helt magiskt”, ”Minuten” och ”Hela Sveriges fredag”.

När det förra året stod klart att Kristian Luuk och Daniel Hallberg skulle få en ny pratshow med ”Luuk och Hallberg” på bästa sändningstid på lördagar tröttnade Malin Olsson på att det bara var män som fick den typen av tv-uppdrag.

”Here we go again…! Luuk får ny talkshow. Kommer säkert bli kanon… MEN kom igen var är brudarna????”, skrev hon på Instagram story, och lyfte exempel med profiler som Fredrik Skavlan, Filip och Fredrik, samt David Hellenius.

 

”Nu är det tjejernas tur”

Malin Olsson är fortfarande kritisk mot att det fortfarande är norm att det är männen som ska vara pratshowprogramledare.

– Jag har ändå fått göra fredags- och lördagsunderhållning på bästa sändningstid, men min reaktion gällde tv-shower där män sitter bakom ett skrivbord och håller låda, den kan jag verkligen stå fast vid. Jag tycker det är tråkigt att vi inte har kommit längre än så. Nu är det tjejernas tur att få sitta bakom ett skrivbord, vara roliga och viktiga och hålla låda. Jag tycker det är för lite av det, säger Malin Olsson till Aftonbladet.

Vill se fler kvinnor ta plats

När Expressen når Malin Olsson utvecklar hon sitt resonemang:

”Att ha en talkshow i sitt eget namn är att i stor grad vara med och sätta agendan för programmet tillsammans med redaktionen, man har stort inflytande på vilka gäster man bjuder in och samtalsämnen. Det är på tiden att fler kompetenta kvinnor i tv-branschen får ta den platsen och påverkar innehållet som en motvikt annars kan det tendera att bli likriktat”.

Hon fortsätter:

”Dessutom är det empowering för oss kvinnor att se andra kvinnor ta plats! Och när detta händer så hoppas jag att programmet får primetime och inte slängs in på en ogynnande plats i tablån och att kvinnan får full backning från kanalen att gå sin väg”.

Malin Olssons gravidsex slutade med ambulans

Malin Olssons gravidsex slutade med ambulans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.