Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT lägger ner omtyckta frågesporten: Satsar nytt

Dagens toppnyheter – nöje
Johan Wester är programledare för Vem vet mest. Foto: SVT
Under programmets tio första år leddes det av Rickard Olsson. Foto: BHÅ / BILDUPPDRAGET AB

SVT lägger ner det folkkära frågeprogrammet ”Vem vet mest”. 

Sista avsnittet ska sändas i maj nästa år. 

– Nu kommer vi att satsa på nya former av frågesport och kunskapsdrivna, underhållande program, säger Peter Nyrén, programbeställare för underhållning och livsstil på SVT, till Kulturnyheterna, 

I över tio år har tävlingsprogrammet ”Vem vet mest” sänts i SVT. 

Nu har Sveriges Television dock tagit beslutet att lägga ner programmet. Onsdagen den 18 september spelades det sista avsnittet någonsin in. Programmet kommer dock att sändas fram till maj 2020. 

– Det här är ett program som har varit i rutan länge och som framför allt har varit framgångsrikt i många år när det sändes varje dag i SVT2. Vi vet att det har varit ett populärt program, som så ofta med frågesporter som gått under en längre tid, säger Peter Nylén, programbeställare för underhållning och livsstil på SVT, till Kulturnyheterna. 

Enligt honom togs beslutet att lägga ned i samband med att SVT gjorde en översyn av programutbudet för 2020. 

Vem vet mest leddes i tio år av Rickard Olsson 

Men Peter Nylén säger samtidigt att det fortfarande kommer sändas frågesport i SVT, bara i annat format. 

– Nu kommer vi att satsa på nya former av frågesport och kunskapsdrivna, underhållande program. Exakt vilken titel det blir är inte klart. Men siktet är att det börjar sändas hösten 2020, säger han till Kulturnyheterna. 

De första tio åren leddes ”Vem vet mest” av Rickard Olsson. I december lämnade han uppdraget. Då riktade han också kritik mot att SVT valde att börja sända programmet veckovis i stället för varje vardag. 

Komikern Johan Wester – bland annat känd från humorserien ”Hipp hipp” – tog då över programledarrollen och har lett programmet sedan dess.