Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-kollegans pik efter onaniskandalen

SVT:s Parisa Amiri har twittrat om hur hon är lite extra renlig på gymmet efter avslöjandet om att en kollega ejakulerat på gymredskap.Foto: /IBL / /IBL
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

En SVT-profil som ofta medverkat i tv, har synts onanera i amatörporrfilmer, bland annat på ett gym - och har nu tagits bort från rutan.

I en film publicerad på Twitter ger SVT-kollegan Parisa Amiri ger en tydlig pik mot profilen – och visar hur hon nu är extra noggrann med rengörningen av redskapen på gymmet. 

”Obligatoriskt dagen efter onaninyheten”, skriver hon i tweeten. 

På tisdagen kunde Aftonbladet avslöja att en SVT-profil som ofta syns i tv-rutan under flera år gjort amatörporrfilmer – som publicerats på nätet. 

Via en blogg har det under flera års tid publicerats bilder och filmer på mannen och till bloggen finns ett tillhörande Twitter-konto med ca 15 000 följare.

 

LÄS MER: SVT-programledare syns onanera på gym

 

SVT-kollegans gliring mot profilen

I filmklippen syns SVT-profilen bland annats onanera offentligt på ett gym. Han ejakulerar både i duschar och på träningsredskap.

Avslöjandet har fått SVT-kollegan Parisa Amiri att reagera, med en tydlig gliring mot SVT-profilen. 

Journalisten, som leder SVT:s kulturprogram "Kobra", beter sig nu lite annorlunda på gymmet, visar hon i en film hon lagt upp på Twitter.

”Obligatoriskt dagen efter onaninyheten”

På filmen syns hur Amiri är och tränar på SVT:s gym – och ser till att rengöra träningsmaskinen ordentligt. 

 ”Obligatoriskt dagen efter onaninyheten”, skriver hon i tweeten och i filmen har hon lagt in en text där det står: ”Övertydligt noga med hygienen på SVT-gymmet i dag” tillsammans med en uppochnedvänd smiley. 

https://twitter.com/parisaamiri/status/956524362244526080

Kan skada SVT:s trovärdighet

Efter avslöjandet om SVT-profilens agerande har han tagits bort från rutan. 

 – Vi har fått information om saken och utifrån det vi vet i dag så blir det problematiskt för medarbetaren att fortsätta i sin publika roll, säger SVT:s presschef Camilla Hagert till Expressen på tisdagen. 

Enligt SVT:s HR- och kommunikationschef, Sabina Rasiwal, är det i nuläget inte aktuellt med någon polisanmälan mot mannen, då det troligen inte rör sig om ett brottsligt beteende. Men hon säger till Aftonbladet att förtroendet har brustit mellan arbetsgivare och arbetstagare och att mannens beteende riskerar att skada SVT:s trovärdighet. 

Både mannen i fråga och hans kolleger erbjuds nu samtalsstöd.

 

LÄS MER: Efter onaniskandalen – SVT erbjuder samtalsstöd