Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT-haveri mitt i sändning – störtar ut ur studion

SVT-haveri mitt i sändning – störtar ut ur studion
Malin Benett Klarin skyndar ut ur studion.
SVT berättar att de hade tekniska problem.
Nyhetsankaret har lämnat.

Det började som en vanlig nyhetssändning – men sen gick allt fel.

I söndagens sändning av SVT:s lokalnyheter i Stockholm reste sig plötsligt nyhetsankaret Malin Benett Klarin upp från sin stol och skyndade bort från studion.

– Vi hade teknikproblem som vi just nu utreder, säger Catarina Wilson på SVT:s pressavdelning.

Stockholmsborna som slagit sig ner framför tv:n på söndagskvällen för att titta på SVT:s lokalnyheter fick följa en förvirrad direktsändning.

Plötsligt under nyheterna, i sändningen som började 19.55, så reste sig nyhetsankaret Malin Benett Klarin upp ur stolen och stapplade förbi kameran ut ur studion. Sändningen bröts efter ett par minuter med en tom stol i bild, och i stället fick tittarna efter en stund kolla på lokalnyheterna för region Skåne.

SVT:s förklaring efter haveriet

Nu berättar SVT vad det var som gick fel i sändningen. Till skillnad från hur det kunde uppfattas om man kollade på nyheterna, så var det inte nyhetsankaret Malin Benett Klarin som mådde dåligt – i stället ska det ha rört sig om teknikproblem.

Catarina Wilson på SVT:s pressavdelning säger att SVT nu utreder vad det var som hände i direktsändningen.

– Vi hade teknikproblem som vi just nu utreder. Det hade inte med programledaren att göra, säger Catarina Wilson om händelsen.

SVT:s tidigare problem med tekniskt haveri

Det är inte första gången i höst som SVT drabbas av jobbiga teknikproblem. Så sent som 12 oktober drabbades SVT1 av teknikhaveri, vilket gjorde att satirprogrammet ”Svenska nyheter” inte kunde komma i gång. I stället stod det bara ”Tillfälligt avbrott” på en rosa bakgrund.

Även det tekniska problemet lovade SVT skulle utredas.

– Det var ett tekniskt strul. Jag har pratat med folket på sändningscentralen. Det var ett tekniskt problem, tyvärr. Nu blir alla program uppskjutna en kvart, sa Magnus Telander på SVT:s pressavdelning då.

SVT bryter sändningen efter tekniska problem