Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s gala för vardagshjältarna – beslutet mitt i coronakrisen

SVT:s gala för vardagshjältarna
Mark Levengood är programledare för galan.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

På lördag visar SVT programmet ”En kväll tillsammans” – och hyllar vårdpersonalen och vardagshjältar under denna kris. 

Programmet leds av folkkära Mark Levengood och flera artister kommer att uppträda. 

– Vi ska göra vad vi kan för att få folk att förstå att det här är en passage som vi måste gå igenom, men vi gör det tillsammans, säger Levengood.

SVT anordnar programmet ”En kväll tillsammans” där det bjuds på musik från några av Sveriges mest framgångsrika artister – samtidigt som man kan bidra till Radiohjälpens kampanj för de människor som drabbats extra hårt av hur läget i landet ser ut just nu. Mark Levengood kommer att leda tv-tittarna genom kvällen. 

– Vi ska göra vad vi kan för att få folk att förstå att det här är en passage som vi måste gå igenom, men vi gör det tillsammans. Och det finns en värld där utanför som väntar på oss, säger Mark Levengood.

Han fortsätter:

– Vi är fysiskt isolerade men med det sociala får vi ta nya sätt att umgås på. Och det finns jättemånga sätt att göra det på.

SVT väljer bort publik

Programmet kommer att ledas från en studio i Stockholm, men reportrar kommer vara på plats i andra delar av landet. Det är ingen publik eller folksamlingar, utan alla får ta del av artisternas framträdanden från sina soffor. 

I tv-rutan kommer man också få se några av de personer som kämpar i den rådande krisen – allt ifrån vårdpersonal till andra personer som på olika sätt hjälper de som är mest utsatta.

– Vi kommer hylla alla som jobbar i coronas frontlinje, visa på goda initiativ och lyfta vardagshjältar. Vi vet också att många svenskar tillbringar den här påsken ensamma, då familj och vänner inte kan resa eller komma och hälsa på, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT, i ett pressmeddelande.

Ernst besked om framtiden:

Ernst Kirchsteigers kryptiska besked under krisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.