Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT bekräftar: Sanna Nielsen leder Allsång

"Jag är bara så löjligt lycklig", säger Sanna Nielsen. Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall
Petra Marklund. Foto: Simon Hastegård

Nu bekräftar SVT:

Sanna Nielsen blir programledare för "Allsång på Skansen".

– Jag är så glad och taggad över det här. Det är nästan lite overkligt för mig faktiskt. Jag får nypa mig lite i armen, säger hon till Expressen.

Nu bekräftar SVT uppgifterna från i måndags att Sanna Nielsen blir ny programledare för SVT:s stora flaggskepp under sommaren.

– Det är superkul. Jag tycker att det är fantastiskt roligt, säger Sanna.

Du har haft snart två magiska år med Melodifestivalenvinst, Eurovision, programledarsuccé i Melodifestivalen och kommentatorsjobb i ESC, förutom det som har hänt på scenen. Och nu fortsätter det bara?

– Ja, det verkar göra det än så länge. Och jag njuter av livet och var så glad när frågan kom. Jag har alltid tittat på Allsång på Skansen och varit uppe med mina föräldrar och tittat på det live. Dessutom firar jag 20 år som artist nästa år och det är 20 år sedan jag stod på den scenen, så jag tänkte att gud vad passande.

 

LÄS MER: Så fick Sanna Nielsen jobbet med "Allsång på Skansen"

 

Sanna berättar att hon fick frågan redan innan Petra Marklund hade meddelat sitt avsked för publiken. Dock visste SVT då redan om hennes beslut.

– Jag fick frågan i månadsskiftet juli/augusti. Men kontraktet skrev jag på för en timme sen, säger Sanna och fortsätter:

– Det har ju gått ganska fort, men det är klart att man alltid funderar igenom. Men det här är ju ett sådant erbjudande som man inte vill gå miste om.

Det var drygt en vecka sedan Petra Marklund gav beskedet att hon inte vill fortsätta som programledare för "Allsång på Skansen" - i stället ville hon, likt Måns Zelmerlöw, fortsätta att fokusera på musikkarriären.

SVT: "Haft en bred diskussion med Sanna"

Mathias Engstrand, SVT:s programbeställare för underhållning och sport, säger i pressmeddelandet:

"Vi har sedan tidigare haft en bred diskussion med Sanna om flera olika programprojekt hos oss på SVT. När Petra bestämde sig för att sluta, kändes valet av ny programledare därför självklart. Jag är jätteglad att Sanna tackade ja och att vi hittade en efterträdare så pass snabbt."

– Vi har haft en dialog sedan efter "mello" eftersom det kändes så bra och jag trivdes så bra här.

 

LÄS MER: Sanna Nielsen om hatet och intoleransen.

 

Redan under Melodifestivalen höjdes röster att Sanna skulle bli nästa programledare för allsången.

– Jag minns så väl att vi pratade om det redan då du och jag, men då var man så inne i Mello och hela den bubblan. Jag hade inte tänkt en tanke på allsången på det sättet då. Jag kunde väl aldrig ens drömma om att jag skulle få göra Allsång på Skansen som mitt andra tv-program som jag ska leda i mitt liv, det är helt galet faktiskt.

Hur hon vill utforma programmet har hon inte klart för sig än.

– Nej, det har varit sådant kaos de senaste två dagarna. Jag ville bara få klart det här, och sen kommer huvudet att börja tänka. Jag får återkomma om vad jag vill göra längre fram, säger hon och skrattar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!