Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT backar – ”Det sitter i väggarna” får fortsätta

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Byggnadsantikvarie Erika Åberg och den nya programledaren och antikexperten Rickard Thunér,
Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Förra veckan kom beskedet om att SVT:s ”Det sitter i väggarna” skulle pausas. 

Men nu har kanalen bestämt att tittarsuccén trots allt ska få fortsätta.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet, skriver SVT i ett pressmeddelande. 

Den nya säsongen planeras att spelas in någon gång under 2021, meddelar SVT.

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

Har över en miljon tittare

Det var förra veckan som SVT beslutade att sätta serien på paus under obestämd tid. Något som gjorde tittarna och programledaren rejält upprörd Rickard Thunér.

– Våra siffror är bättre än ”Idol” och ”Mästerkocken” på fyran, har Thunér tidigare sagt.

”Det sitter i väggarna” har under hösten haft omkring 1,1 miljoner tittare. Vecka 40 blev programmet det tredje mest sedda i hela Sverige, enligt branschmätarföretaget MMS.

En av anledningen till beslutet berodde på att SVT vill fånga en yngre målgrupp. Men nu har kanalen lyssnat på tittarna och ändrat deras beslut.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT och fortsätter:

– Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för Det sitter i väggarna.

Programledaren: ”Det är helt fantastiskt”

På Instagram visar Byggnadsantikvarie Erika Åberg och programledaren sin glädje över beskedet, samtidigt väljer hon att tacka all som har protesterat mot SVT:s beslut.

”Vet ni varför de har upphävt beslutet? För att ni protesterade! Det har fullkomligen vällt in välformulerade mail, brev och kommentarer där ni har ifrågasatt beslutet och bett om en fortsättning av serien.”, skriver hon och fortsätter:

”Det är helt fantastiskt, era röster betydde så mycket och skapade förändring. Jag och Rickard vill säga TUSEN TACK för all kärlek och engagemang ni har visat!”

https://www.instagram.com/p/CGkW1ipnW5J/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.