Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT avslöjar: Hit kommer ”Antikrundan” i sommar

Anne Lundberg i ”Antikrundan”.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Folk väntar på att få sina saker värderade vid Sofiero slott i Helsingborg.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
”Antikrundan” kommer tillbaka med en 31:a säsong och programmen kommer att spelas in under sensommaren.Foto: STINA STJERNKVIST/SVT / SVT

SVT:s succéprogram ”Antikrundan” får en ny säsong med Anne Lundberg – och inspelningarna börjar i slutet av sommaren.

Nu avslöjas vilka platser som kommer få besök av SVT:s antikexperter – och vart 

tittarna ska vända sig för att få sina föremål värderade.

”Antikrundan” kommer tillbaka med en 31:a säsong och programmen kommer att spelas in under sensommaren.

SVT berättar nu vilka orter som kommer att få besök av programledaren Anne Lundberg och programmets experter.  Den 22 augusti inleder programmet sin resa genom Sverige och startar i Östersund på Gamla Teatern. Den 24 augusti kommer programmet till Järnvägsmuseet i Nora, den 26 augusti till Karlsborgs fästning i Karlsborg, den 28 augusti till Söderköpings Brunn i Söderköping, den 1 september till Bosjökloster i Höör och turnén avslutas i Brunnssalongen i Ronneby den 3 september.

Hit kommer "Antikrundan" i sommar

22 augusti: Östersund – Gamla Teatern

24 augusti: Nora – Järnvägsmuseum

26 augusti: Karlsborg - Karlsborgs Fästning

28 augusti: Söderköping – Söderköpings Brunn

1 september: Höör – Bosjökloster

3 september: Ronneby - Brunnssalongen

Anne Lundberg har tidigare berättat att antikvitetsprogrammet är en favorit hos hela kungafamiljen.Foto: SVT

Favoritprogram i kungafamiljen

Vårens säsong av ”Antikrundan” har haft i snitt cirka 1,5 miljoner tittare och bland annat har tv-publiken fått se Kronprinssesan Victoria få ett silverskrin som hon fick i födelsedagspresent av Danmarks drottning värderat samt en 1700-talsskjorta med hål och blod som Karl XII påstås ha burit.

Anne Lundberg har tidigare berättat att antikvitetsprogrammet är en favorit hos hela kungafamiljen.

– Hela kungafamiljen är stora tittare av ”Antikrundan”, de ser faktiskt på programmet allesammans. Det är ju egentligen inte så förvånade, det är deras kulturhistoria. Många föremål har kunglig proveniens. De rör sig i miljöer där det finns mycket av våra finaste objekt, har hon tidigare berättat.

I säsongsfinalen av den 30:e säsongen är programmet också på plats i Hagaparken utanför Stockholm, inte långt från Haga slott där kronprinsessan Victoria och hennes familj bor – och kronprinsessan bjuder antikexperterna Rickard Thunér och Knut Knutson på en riktig överraskning.

Kronprinsessan visar stolarna i Gustav III:s paviljong, som är utförda efter Louis Masreliez ritningar på 1700-talet.

– Men vilket skick, säger Knut Knutson och fortsätter:

– Jag svettas!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.