Sverker Olofsson lämnar programmet Plus - efter 23 år

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Björn Wanhatalo

Han är tv-programmet Plus personifierad. 

Men efter 23 år kastar programledaren Sverker Olofsson, 62, sig själv i soptunnan. 

- Det känns både konstigt och lite skrämmande att lämna Plus. Men jag är övertygad om att det är rätt både för mig och redaktionen att 

jag gör det nu, säger han i ett pressmeddelande från SVT. 

Sverker Olofsson har varit programledare för konsumentmagasinet Plus sedan 1987. Så sent som i november i fjol belönades han med Lukas Bonniers Stora Journalistpris med motiveringen: "För att han aldrig ger sig".

Nya utmaningar

 Men efter vårens omgång av Plus lämnar han programmet. I höst är det dags för nya utmaningar då han blir programledare för ett helt nytt intervjuprogram i SVT.

 - Det känns både konstigt och lite skrämmande att lämna Plus efter 23 år. Men jag är övertygad om att det är rätt både för mig och redaktionen att

 jag gör det nu. Vi börjar nu utveckla ett intervjuprogram som jag ska leda och jag ser verkligen fram mot det arbetet, säger Sverker Olofsson i ett pressmeddelande.

 Innan det nya intervjuprogrammet har premiär ska Sverker Olofsson leda en ekonomisk valdebatt i SVT. Det är ännu inte klart vem som ska ta över Plus.

Kommer du att sakna Sverker i Plus?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.