Sverker Olofsson fick mystisk miljon på kontot

Sverker Olofsson.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Sverker Olofsson.
Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN

Sverker Olofsson blev miljonär mot sin vilja – och skickade tillbaka pengarna. 

SVT-profilen upptäckte en mystisk insättning på 1,3 miljoner kronor på sitt konto förra veckan – och lämnade tillbaka allting. 

– Min kompis sa att "Du borde ju ha utrett vad det var för något innan du skickade tillbaka dem". Jag blev nästan panikslagen, berättar Sverker Olofsson. 

Sverker Olofsson har tidigare berättat om sin trygga ekonomi som pensionär – efter en lång karriär på SVT har han råd att sätta guldkant på tillvaron.  

Men i slutet av förra månaden fick han en chock då han tittade på sitt bankkonto. Någon hade fört över 1 345 693 kronor. 


LÄS MER: Sverkers ilska över  fattigpensionärerna 


SVT-profilen beskriver chocken i en krönika på sajten News55.

"Är det någon Panama-kapitalist som använder mitt konto för att tvätta pengar? Är det någon gangster som har en mer långsiktig plan på att sätt mig i klistret? Eller är det någon som bara skall kolla hur hederlig jag är? Eller girig! Det kändes skrämmande!", skriver Sverker Olofsson. 

Danska stålar

Han åkte till banken och bad om att få lämna tillbaka pengarna. Enligt banktjänstemannen kom pengarna från ett investmentbolag i Danmark, berättar Sverker Olofsson. Några dagar senare hade den mystiska miljonen försvunnit från kontot. 

– Jag skulle inte vilja ha en krona som jag inte rår om. Där är jag fjantig, vet du, om jag så får bara en femma fel i en kassa lämnar jag tillbaka den, säger Sverker Olofsson. 

Är du säker på att det inte var dina pengar? 

– Ja men det är klar, hur ska... Jag har inga miljoner spridda runt i Europa. Men du vet hur det är när man pratar med folk. "Är du säker", säger de. Då tänker man ju, fan, jo, men... 

Du tvivlar? 

– Man kan ju tvivla för skojs skull, det är ju kul att tänka så här, tänk om det var mina? Men det är klart att det inte är mina pengar, säger Sverker Olofsson och fortsätter:

– Jag är med i en bokcirkel med ett gäng jävligt smarta gubbar och min kompis sa, "Du borde ju ha utrett vad det var för något innan du skickade tillbaka dem". Jag blev nästan panikslagen. När jag gick från banken tänkte jag, vad fan... Man brukar ju inte bli av med en miljon. Jag kanske borde ha utrett vad det är för någonting, bara för att det vore roligt att veta. Men nu är de borta. 


LÄS MER: Efter SVT-succén – Sverker Olofsson bytte liv och försvann 


Grämer du dig över beslutet? 

– Nej, absolut inte. Det är klart, om det är någon hemlig gottgörare som vill ge mig en miljon så är det välkommet, men det vet jag att det inte var. Jag sörjer inte. Men jag är väldigt glad att det här är avslutat. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.