Sveriges "Barbie" provar lyckan i "Idol"

Publicerad

I kvällens "Idol" gör Sveriges "Barbie", Paulina Starborn, sitt bästa för att nå ut med sin helt igenom rosa diet, den så kallade "Barbie-dieten".

– Det är en diet för att man ska bli glad. 

När "Idol"-turnén under tisdagskvällen når Stockholm ställer sig Sveriges självutnämnda "Barbie", Paulina Starborn, 25, framför juryn.

Då Paulina, tidigare känd från SVT:s "Ung och bortskämd" och Kanal 5:s "Djungelns drottning", provar lyckan som popstjärna gör hon det i rollen som "Barbie" - klädd i rosa från topp till tå.

– Folk stör sig så himla mycket på Barbie, hon passar inte in i Sverige. Just nu är det så mycket med debatten om "hen", och att man inte får gilla rosa som tjej. Men jag älskar rosa, och jag står för det, förklarar Paulina för Expressen och fortsätter:

– Jag vill visa att man ska våga vara den man är, och inte bry sig om jantelagen, berättar hon.

Äter enbart rosa mat

För att riktigt lyckas i rollen som "Barbie" följer Paulina en diet enbart bestående av rosa mat, den så kallade "Barbie-dieten". Genom dieten, som bland annat innehåller geléhallon, lax och rädisor, menar Paulina att hon får i sig mat som gör henne lycklig.

– Det är en diet för att bli glad och inte för att bli smal. Jag äter rosa mat för att det är fint, och då blir man glad av det, förklarar hon för Expressen.

Trots att Sveriges "Barbie" är ett nytt ansikte i "Idol"-sammanhang så är talangjakten inte den första musiksatsningen som Paulina har gett sig in i. Sedan tidigare har hon gjort sig ett namn som popartist i länder som Ryssland och Italien, och med över 316 000 visningar på YouTube har hennes singel "Can You Feel My Heartbeat" blivit en hit i Europa och Asien.

Enligt Paulina själv var hennes medverkan i "Idol" en ren PR-strategi.

– Det var marknadsföring av min nya singel och mitt Barbie-liv. Min nya singel, "Perfect Life", är ganska kaxig. Den handlar om jantelagen och en Barbie-tjej, och att man ska våga vara sig själv.

"Idol" sänds klockan 20.00 i kväll på TV4.

 

Elin Kvist

elin.kvist@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag