Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges "Barbie" provar lyckan i "Idol"

I kvällens "Idol" gör Sveriges "Barbie", Paulina Starborn, sitt bästa för att nå ut med sin helt igenom rosa diet, den så kallade "Barbie-dieten".

– Det är en diet för att man ska bli glad. 

När "Idol"-turnén under tisdagskvällen når Stockholm ställer sig Sveriges självutnämnda "Barbie", Paulina Starborn, 25, framför juryn.

Då Paulina, tidigare känd från SVT:s "Ung och bortskämd" och Kanal 5:s "Djungelns drottning", provar lyckan som popstjärna gör hon det i rollen som "Barbie" - klädd i rosa från topp till tå.

– Folk stör sig så himla mycket på Barbie, hon passar inte in i Sverige. Just nu är det så mycket med debatten om "hen", och att man inte får gilla rosa som tjej. Men jag älskar rosa, och jag står för det, förklarar Paulina för Expressen och fortsätter:

– Jag vill visa att man ska våga vara den man är, och inte bry sig om jantelagen, berättar hon.

Äter enbart rosa mat

För att riktigt lyckas i rollen som "Barbie" följer Paulina en diet enbart bestående av rosa mat, den så kallade "Barbie-dieten". Genom dieten, som bland annat innehåller geléhallon, lax och rädisor, menar Paulina att hon får i sig mat som gör henne lycklig.

– Det är en diet för att bli glad och inte för att bli smal. Jag äter rosa mat för att det är fint, och då blir man glad av det, förklarar hon för Expressen.

Trots att Sveriges "Barbie" är ett nytt ansikte i "Idol"-sammanhang så är talangjakten inte den första musiksatsningen som Paulina har gett sig in i. Sedan tidigare har hon gjort sig ett namn som popartist i länder som Ryssland och Italien, och med över 316 000 visningar på YouTube har hennes singel "Can You Feel My Heartbeat" blivit en hit i Europa och Asien.

Enligt Paulina själv var hennes medverkan i "Idol" en ren PR-strategi.

– Det var marknadsföring av min nya singel och mitt Barbie-liv. Min nya singel, "Perfect Life", är ganska kaxig. Den handlar om jantelagen och en Barbie-tjej, och att man ska våga vara sig själv.

"Idol" sänds klockan 20.00 i kväll på TV4.

 

Elin Kvist

elin.kvist@expressen.se

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!