Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensksuccén i natt: Ludwig Göransson tog hem Emmy

Ludwig Göransson med sin Oscarsstatyett i handen under fjolårets prisceremoni.
Foto: STMX / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Ludwig Göransson.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Han vann en Oscar för sitt musikaliska bidrag till Hollywoodfilmen ”Black Panther”.

I natt vann kompositören Ludwig Göransson en Emmy för originalmusiken till den nya ”Star wars”-serien ”The Mandalorian”. 

– Det känns jättekul! Det en stor ära att få ett sådant här pris, säger Göransson till SVT

En Oscar, tre Grammys och numera också en Emmy, tv-branschens mest förnäma utmärkelse. Den svenske kompositören Ludwig Göransson, 36, fick i natt ett än mer välfyllt prisskåp när han vann en Emmy för originalmusiken till tv-serien ”The Mandalorian”, det senaste bidraget till ”Star wars”-galaxen. 

– Jag var ute efter samma känsla som jag hade när jag såg Star wars för första gången när jag var var kanske 9-10 år. Musiken fick mig att känna att jag var på en annan planet, säger han enligt SVT. 

Han fortsätter: 

– Det är en ljudbild som man inte är van vid att höra, ljud som påminner om något okänt. Det får jag genom en att blanda en stor mängd stilar som man kanske inte hört kombinerat tidigare, till exempel elektroniskt och orkestermusik.

Vinsten innebär att Göransson endast saknar en Tony-vinst, som är teatervärldens finaste pris, för att uppnå ”Egot”-status, vilket innebär att man har vunnit film-, tv-, musik- och teatervärldens främsta priser. 

Läs mer: Ludwig Göransson, Martin Ahlgren nominerade till Emmy Awards – Watchmen kan vinna flest priser

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.