Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens erotiska BBC-drama hyllas

Simon Kaijser (här tillsammans med Jonas Gardell) har tidigare regisserat "Torka aldrig tårar utan handskar".
Foto: Anna Bergkvist
James Norton i serien "Life in squares".
Foto: S Meddle/Itv/Rex Shutterstock

"Torka aldrig tårar utan handskar"-regissören Simon Kaijsers brittiska dramaserie "Life in squares" har i regel tagits emot väl i Storbritannien efter premiären i helgen.

Både The Guardian och The Telegraph hyllar serien, som följer konstnärerna Vanessa Bell och Duncan Grant, författaren Virginia Woolf och de övriga i den så kallade Bloomsburygruppen under början på det förra seklet.

Serien har på förhand blivit omtalad i Storbritannien på grund av sin erotiska ton – Daily Mail uppmärksammade särskilt att det första av de tre avsnitten innehåller sex stycken sexscener och ställer frågan: "Är detta den mest oanständiga serien någonsin?"

"Radikal"

Simon Kaijser säger att BBC-producenterna pekat ut HBO-serien "Girls" som stilförebild för "Life in squares".

– Jag älskar tanken på att det inte bara är ett kostymdrama. Deras livsstil är fortfarande radikal och hade säkert varit relevant även i dag, säger han till The Independent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.