Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnkockens försvar efter hånet på galan

Här serverar stjärnkocken Marcus Samuelsson gratis mat till New York-borna.
Mästerkocken Marcus Samuelsson.
Foto: JOHAN ERIKSSON
Skådespelaren Keke Palmer på årets Met-gala.
Foto: RON ADAR/STELLA PICTURES
Keke Palmer delade en bild på maten under årets Met-gala på Instagram och Twitter.
Foto: Privat

Svensk-amerikanska stjärnkocken Marcus Samuelsson stod för maten på årets Met-gala.

Nu försvarar han den helt veganska menyn som blivit hånad – och jämförts med maten på Fyre-festivalen – efter att skådespelaren Keke Palmer delat en bild på en något trött sallad från kvällen, skriver Mail Online.

Marcus Samuelsson är stjärnkocken som tog fram den växtbaserade menyn på årets Met-gala, som kostar över 330 000 kronor per huvud att gå på.

Maten som under måndagskvällen serverades på det årliga modeevenemanget hånades stort efter att skådespelaren Keke Palmer delade en bild på Instagram från middagen på en sallad som såg ut att vara något trött, rapporterar Mail Online.

”Det här är varför de inte visar er maten”, skriver hon på bilden.

https://twitter.com/KekePalmer/status/1437601503607406598?s=20

En person skrev, enligt Daily Mail: ”de ger oss mat som att det är Fyre-festivalen”, och anspelade på den skandalomsusade festivalen som beskrivits som ”det största fiaskot på ett decennium”.

”Jag kunde inte vara mer stolt”

Marcus Samuelsson, som varit ett känt namn i New Yorks restaurangvärld sedan 90-talet, hjälpte till att välja de 10 toppkockarna som skapade den helveganska menyn, skriver Mail Online.

Bilden Keke Palmer la ut var rester av en måltid lagad av kockarna Emma Bengtsson och Junghyun Park – en tallrik med korn och stekta svampar med en sallad av zucchini, tomat och majs.

”Jag kunde inte ha varit mer stolt över #MetGalaKockarna som skapade en utsökt och minnesvärd måltid för alla gäster”, skrev han i ett Instagraminlägg.

Stjärnkocken säger till TMZ att mat, som mycket annat, ”är en smaksak” och att det ”smakade mycket gott”.

Utöver korn-måltiden fick gästerna njuta av en färsk sallad, och dessert med äppelmousse och äppelkonfekt med glasyr av äppelbrännvin, skriver Mail Online.

Middagen serverades på handmålade tallrikar, och gästernas namn skrevs på höstlöv i stället för traditionella platsanvisningar med papper som en av galans handlingar för att vara mer hållbara.


Svenska krögaren om sin nyckel till ett framgångsrikt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.