Marcus Samuelsson är stjärnkocken som tog fram den växtbaserade menyn på årets Met-gala, som kostar över 330 000 kronor per huvud att gå på.
Maten som under måndagskvällen serverades på det årliga modeevenemanget hånades stort efter att skådespelaren Keke Palmer delade en bild på Instagram från middagen på en sallad som såg ut att vara något trött, rapporterar Mail Online.
”Det här är varför de inte visar er maten”, skriver hon på bilden.
https://twitter.com/KekePalmer/status/1437601503607406598?s=20En person skrev, enligt Daily Mail: ”de ger oss mat som att det är Fyre-festivalen”, och anspelade på den skandalomsusade festivalen som beskrivits som ”det största fiaskot på ett decennium”.
”Jag kunde inte vara mer stolt”
Marcus Samuelsson, som varit ett känt namn i New Yorks restaurangvärld sedan 90-talet, hjälpte till att välja de 10 toppkockarna som skapade den helveganska menyn, skriver Mail Online.
Bilden Keke Palmer la ut var rester av en måltid lagad av kockarna Emma Bengtsson och Junghyun Park – en tallrik med korn och stekta svampar med en sallad av zucchini, tomat och majs.
”Jag kunde inte ha varit mer stolt över #MetGalaKockarna som skapade en utsökt och minnesvärd måltid för alla gäster”, skrev han i ett Instagraminlägg.
Stjärnkocken säger till TMZ att mat, som mycket annat, ”är en smaksak” och att det ”smakade mycket gott”.
Utöver korn-måltiden fick gästerna njuta av en färsk sallad, och dessert med äppelmousse och äppelkonfekt med glasyr av äppelbrännvin, skriver Mail Online.
Middagen serverades på handmålade tallrikar, och gästernas namn skrevs på höstlöv i stället för traditionella platsanvisningar med papper som en av galans handlingar för att vara mer hållbara.