Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenske Linus show om ”Cats” blev brittisk succé

Linus Karp bor i Storbritannien sedan 2013 och är skådespelare.
Foto: Dave Bird
Linus Karp.
Foto: Dave Bird
Showen har mottagits väl och fått många fina recensioner.
Foto: Dave Bird
Taylor Swift som Bombalurina i ”Cats”.
Foto: Universal Pictures/Moviestore/Shutterstoc / TT NYHETSBYRÅN

Svenske Linus Karp, 30, turnerar just nu i Storbritannien med sin egen komedishow om den totalsågade filmatiseringen av musikalen ”Cats”. 

I London har föreställningen blivit en succé och den har fått många fina recensioner och glada reaktioner.

– Jag ville göra någonting som bara var roligt och varmt, säger Linus Karp.

Linus Karp från Gånghester i Borås har gjort succé i London med sin nya föreställning ”How to live a jellicle life”, inspirerad av filmen ”Cats”. Nu är han ute på turné i Storbritannien med sin egenproducerade show. 

Efter att 30-åringen sett ”Cats” – en filmatisering av den klassiska musikalen som sågats av kritiker och fans världen över – kunde han inte släppa den. 

– Jag blev helt ”blown away” av filmen. Den är helt skruvad och konstig, men jag tyckte den var fantastisk och jag kunde inte sluta tänka på den, säger Linus Karp.

Ville göra någonting som var motsatsen till 2020

Linus, som är skådespelare och bosatt i London sedan 2013, hade då nyligen avslutat en turné med en annan föreställning och letade efter ett nytt projekt. 

– Jag kunde inte sluta tänka på ”Cats” och varje gång jag satte mig ner och skulle skriva så var det katt-relaterade idéer som dök upp, berättar Linus Karp, som även jobbar som modell och tidigare gjort kampanjer för lyxmärket Balenciaga. 

Linus driver med den sågade filmatiseringen av musikalen Cats.
Foto: Dave Bird

En kompis uppmärksammade hur besatt Linus blivit av filmen och frågade om han skulle vilja göra någonting katt- relaterat. 

Linus Karp beskriver showen som ett ”TED-talk” om hur man kan bli ”jellicle”, och säger att han ville göra någonting som var motsatsen till allt som hände 2020.

– Jag ville göra någonting som bara var roligt och varmt och som publiken fick uppleva tillsammans, säger han. 

The Guardian tyckte att det var för många penisskämt 

Showen har sålt ut två omgångar i London, fått många fina recensioner och den har till och med blivit omskriven av The Guardian. 

– Alla recensioner har varit fantastiskt positiva, det känns jättekul och jätteviktigt. Många har sagt att den spridit glädje, säger Linus Karp. 

Idén till showen föddes efter att Linus fastnat för filmen ”Cats” från 2019. Filmen sågades av både kritiker och tittare.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN

Under en av de första föreställningarna i London så var en recensent från The Guardian på plats. 

– Hon satt längst fram och skrattade jättemycket så jag tänkte att nu kommer jag få en jättebra recension, sen var den väl helt okej, men hon skrev att det var för många penisskämt, säger Linus Karp. 

Han som nu gjort sin sjunde föreställning på turnén ser fram emot att familj och vänner hemma i Sverige snart kan få se hans show.

– Den kommer streamas online när jag är i Belfast i mars, så då kommer den kunna ses överallt, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.