Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske artistens roliga upptäckt i Biebers nya låt

Svenske artisten Mopiano om likheten med Justin Biebers låt.Foto: Egon Detthoff

Artisten Mopiano, 23, har tidigare producerat musik åt kända artister och förra året släppte han den egna låten ”Summer break”.

En låt som tycks ha något gemensamt med Justin Biebers nya låt ”Get me”.

I alla fall enligt Mopiano själv.

– Det är bara en kul grej, man blir chockad liksom, säger han. 

Lyssna nedan och avgör själv!

Den 23-årige låtskrivaren, producenten och numera artisten Mopiano från södra Stockholm har tidigare producerat musik åt bland andra Hov1, Madi Banja och Vera Hotsauce, och förra året uppträdde han för Barack Obama och Greta Thunberg på konferensen Brilliant minds i Stockholm. 

I slutet på januari i år släppte Justin Bieber låten ”Get me” tillsammans med Kehlani, och Mopiano berättar att han upptäckte viss likhet med sin egen låt ”Summer break” som släpptes i juni 2019.

– Till en början tänkte jag inte på det utan tänkte bara ”fet låt” och ”nice vibe”. Sen började jag känna igen soundet, säger han. 

”Man blir lite chockad”

Mopiano kände igen bakgrundsbeatet – och ett halvår senare har Justin Bieber använt sig av samma ljud, hävdar den svenske artisten, något som Gaffa var först med att skriva om. 

– När jag insåg det så tänkte jag ”vänta lite nu”. Jag lyssnade och tänkte ”damn”. Då skrev jag på Instagram och mina polare undrade vad det var som pågick, berättar han. 

Mopiano hittade det aktuella bakgrundsljudet i ett publikt ljudbibliotek som är gratis och öppet för alla. Nu menar han att Justin Bieber har använt samma ljud, och dessutom mixat det på nästan samma sätt och att det är just det som är värt att uppmärksamma.

Rättigheter är det alltså inte tal om, eftersom alla har rätt att använda material från ljudbiblioteket.

– Det är bara en kul grej, man blir lite chockad liksom, säger Mopiano.

Här kan man lyssna på Justin Biebers låt:

https://www.youtube.com/watch?v=eI_ifdDi1R4

Och här är Mopianos låt:

https://www.youtube.com/watch?v=enDbXLvVrWw

Började som elvaåring

Mopianos barndom präglades av musik och med en farbror som producerat åt artister så som som Dr Alban, växte det egna intresset för musiken fram. 

Vid elva års ålder började han spela keyboard och på den vägen var det. 

– Med tiden började jag hitta mitt eget sound och mina egna favoritartister och började experimentera. 

Drakes trumslag, Frank Ocean och rocken har varit stora inspirationskällor. 

– När jag var liten kollade jag på Red Hot Chili Peppers videos på MTV och tänkte ”wow”. Jag tar kanske lite inspiration från dem nu, men jag kör inte rock annars. 

Mopiano uppträdde på Brilliant Minds förra året.Foto: Oskar Bakke - Brilliant Minds 2019

Nya skivan ”väldigt unik” 

Mopiano har under en längre tid jobbat på en egen ep som han själv producerat med en vän och flera andra låtskrivare. Nu är den äntligen klar. 

– Den kommer vara väldigt unik och det är inget som alla andra har känner jag, säger han. 

Han lägger till:

– I alla fall inte i Sverige.

Benjamin Ingrosso skriver låtar om exet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.