Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskbidragen vill få våra röster i kväll

Kurt Calleja (till vänster) tävlar för Malta med en svenskskriven låt. Norska Tooji (till höger) hoppas på att få svenskarnas röster i kväll.

BAKU. Även Malta och Norge har svenska låtskrivare - och i kväll sätter norska Tooji sitt hopp till oss svenskar.

– Jag vet att Norge och Sverige hejar på varandra och mitt mål är att komma till final tillsammans med fantastiska Loreen, säger han.

Maltas låt "This is the night" med Kurt Calleja är skriven av svenskarna Johan Jämtberg och Mikael Gunnerås och är bara ett av de många svenskbidragen i årets tävling. I kväll tävlar även norska Tooji med sin "Stay", skriven av Figge och Peter Boström. Den senare har också skrivit Loreens "Euphoria" tillsammans med Thomas G:son.

"Nordiskt fyrverkeri"

Och Tooji hoppas på våra röster i kväll.

– Om jag och Loreen går till final blir det ett nordiskt fyrverkeri på scenen med både Danmark, Island, Sverige och Norge. Jag ska till final , det bestämde jag mig för när jag anmälde mig till den norska tävlingen. Så jag ska ge allt jag har, säger Tooji.

Peter Boström, som har skrivit både Sverige och Norges låtar, säger att han hoppas att båda tar sig till final.

– Det blir så klart lite kluvet när man tävlar med flera länder, men jag hoppas att båda ska ta sig till fina så att de får mötas där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.