Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskan sjunger popdrottningens refränger

Emma Nilsdotter, 29, från Vilhelmina ligger bakom 55 procent av Britneys röst. "Det är Britney som sjunger genom hela låten, men sen i refrängen kommer helt plötsligt min röst in och lägger sig ovanpå", säger Emma.
Här avslöjas Britney Spears sångfusk. Körtjejen Emma Nilsdotter, 29, från Vilhelmina ligger bakom 55 procent av popstjärnans röst.
- Jag brukar säga till min kompisar att det är jag som sjunger, säger Emma Nilsdotter i SVT:s nya musikprogram "Musikministeriet".

FAKTA

Gjorde "Kalles klätterträd" med Jojje Wadenius:
Namn: Emma Nilsdotter.
Ålder: 29 år.
Bor: I Stockholm men kommer ursprungligen från Vilhelmina.
Bakgrund: Emma släppte sin jazziga debutplatta "Från mig till dig" år 2001.
På den gjorde hon "Kalles klätterträd" tillsammans med Jojje Wadenius.
Hon medverkar även på skivan "Miss Dottie", från 2004, tillsammans med bland andra Josefin Nilsson och Papa Dee.
Emma spelar just nu in ny popskiva på svenska.
Hon har även lagt kör till stjärnor som Geri Halliwell, Christina Milian och Sophie Ellis Bexter.
Aktuell: Som rösten bakom Britney Spears i SVT:s nya program "Musikministeriet" som sänds 21 augusti.

De flesta känner igen Britney Spears speciella röst. Vad de flesta däremot inte känner till är att rösten till stor del egentligen tillhör en norrlandstjej - som inte ens träffat superstjärnan. - Det är Britney som sjunger genom hela låten, men sen i refrängen kommer helt plötsligt min röst in och lägger sig ovanpå, avslöjar Emma Nilsdotter. "Musikministeriet" dissekerar Britneys röst och finner att det krävs sånginsatser från flera olika personer för att Britney ska låta som Britney.

Hör sig själv på hiten

På världshiten "Toxic" är det till stor del Emma som sjunger. - Fast det är ju produkten som räknas. Britney är ascool i "Toxic". Hade jag varit med i videon hade jag sett ut som en säl på land, säger hon och skrattar. Själv hör Emma tydligt sin egen röst på Britneys toppsäljare.

Ställer gärna upp igen

- Och efter "Toxic" ville Britney att jag skulle sjunga på hennes singel "My prerogative" också. Ringer hon igen så ställer jag så klart upp, säger hon. Emma tvekar på frågan om det verkligen är popstjärnan Britney man hör sjunga. - Hmmm... jo, det tycker jag nog ändå. Fast jag hör ju att det är jag också. Så jag säger till mina kompisar att det är jag. Fast jag går ju inte in i en affär som spelar låten och frågar om jag får rabatt direkt, säger hon och skrattar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!