Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska tv-profilen tvingas till terapi efter krisen

My Martens bolag har gått i konkurs.
Foto: /Ibl / /IBL EERO HANNUKAINEN
My Martens var med i TV3:s "Ensam mamma söker".
Foto: Sigge Klemetz / STELLA PICTURES

My Martens gör konkurs.

Den tidigare "Ensam mamma söker"-deltagaren har tagit förändringen hårt och går nu i terapi.

– Jag har plötsligt fått panikångest, något jag aldrig upplevt, säger My Martens.

Den senaste tiden har My Martens skrivit på sin blogg om ett stundande svårt beslut.

Den tidigare "Ensamma mamma söker"-deltagaren skriver där om sina sömnproblem, och att hon drabbats av panikångest.

Men hon nämner inte vad beslutet gäller.

Nu berättar My Martens att bakgrunden till den tunga tiden är att hon nu ska göra konkurs. Hennes bolag My Martens blommor AB har redovisat förlust tre år i rad.

Och nu har My beslutat att ansöka om konkurs.

– Jag mår ju skitdåligt. Jag har plötsligt fått panikångest, något jag aldrig upplevt. Jag befinner mig i en jävligt jobbig situation. Livet rasar på flera olika plan, säger Martens.

My Martens berättar att hon i fyra års tid kämpat för att hålla företaget vid liv, genom att jobba vid sidan av.

Hon betonar att hon lämnar företaget utan leverantörs-, skatt eller momsskulder.

– Jag har tagit alla jobb jag kan. Jag har stoppat in pengarna i Mys blommor. Bolaget har blött och gått back. Man måste inse att det inte går. Jag har levt i den här mardrömmen i fyra år. Jag har kämpat emot det här. Just nu är jag helt knäckt. Jag har gråtit. Jag går undan varannan minut nu, säger My Martens och fortsätter:

– Jag har tre fyra jobb utöver Mys blommor. Jag har i över fyra års tid haft fyra jobb för att täcka upp för Mys blommor. Jag kommer från ingenstans. Jag har inte haft något, inte kunnat ta något för givet, vare sig ekonomi eller trygghet. Därför var det här drömmen för mig. Min pappa har varit ambulerande blomsterhandlare. Jag fick en chans at jobba med det jag hade lite erfarenhet av.


LÄS MER: My Martens om hetsen: "Uppriktigt förbannad"


My Martens om den ökade konkurrensen


En av anledningarna till konkursen är den ökade konkurrensen i branschen. När My Martens startade sin butik fanns inga liknande i området. I dag säljer varje byggvaruhus blommor, berättar hon.

Men den första smällen mot bolaget blev när My Martens genomgick en separation runt årsskiftet 2010/2011.

– Den första livskrisen som påverkade företaget negativt var när jag separerade. Självklart rasade mitt liv. Jag som nybliven mamma kom in i den rollen, och hade två blomsterbutiker med tolv anställda. Jag klarade inte att vara den chef, den arbetsgivare som jag skulle vara. Eftersom jag tappade kontrollen, tappade vi i omsättning. Det kan man räkna ut utan att vara Einstein, där gjorde vi vårt första minusresultat.


LÄS MER: My Martens son höll på att kvävas


"Ensam mamma söker"-profilens svåra ångest


My Martens har nu svårt att sova och känner svår ångest.

Hon går i KBT-terapi, men vill inte ta läkemedel.

– Jag får råd om ångestdämpande och sömntabletter. Men jag är livrädd för att fastna i sådant. Jag vill inte ta mediciner. Jag vill reda ut det här på egen hand med hjälp av nära och kära, och genom professionell hjälp som jag får genom KBT.

– Vem är jag utan Mys blommor? Nu kraschar jag mentalt på alla plan. Jag ska försöka landa i det här, slicka såren och resa mig stark. Det finns bara en väg upp.

My Martens är redo att lämna blombranschen. Men hon skulle gärna återvända för att göra ett tv-program på temat.

– Jag har fått massa erbjudanden om andra dejtningproduktioner, men om jag ska göra tv vill jag göra det med min träningsexpertis eller min blomsterexpertis. Jag kan börja med skitjobb, men jag vill göra det seriöst.

– Jag har alltid skojat om att det borde finnas ett program som heter "Arga My", lite som "Arga snickaren", där jag åker runt och roddar upp trädgårdar som är vildvuxna med ogräs.

Om framtiden säger My:

- Vad ska jag göra nu? Just nu vet jag inte. Om jag ska vara helt ärlig så är detta det absolut värsta jag varit med om. Jag kan leva med att jag förlorat alla miljoner jag investerat. Men att lämna mitt livsverk, som jag byggt upp under tio års tid och att göra mina anställda arbetslösa, det är en tung sorg. Jag ska föröka att landa i detta, sörja. Men jag kommer att komma tillbaka. 'Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.