Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska succéfilmen får uppföljare i USA

Colin Nutley och frun Helena Bergström gör en ny film tillsammans.
Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Helena Bergström och Maria Lundqvist 2006.
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Foto: / SF
Foto: / SF
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Colin Nutley.
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Colin Nutleys folkkära film "Heartbreak hotel" får en uppföljare - den här gången i USA.

Helena Bergström och Maria Lundqvist återvänder i "Walking to Memphis" för att ta sina roller på ett amerikanskt äventyr.

– Genom åren har jag ofta mött folk som sagt att de skulle vilja veta mer om de här kvinnorna, hur det gick för dem sedan, säger Colin Nutley till Aftonbladet.

Helena Bergström och Maria Lundqvist återförenas i en uppföljare till Colin Nutley-filmen "Heartbreak hotel".

Den här gången åker karaktärerna till USA i filmen "Walking to Memphis", återigen regisserad av Colin Nutley.

Regissören menar att det är många som har efterfrågat en till film Gudrun och Elisabeth, efter att ha sett "Heartbreak hotel".

– Genom åren har jag ofta mött folk som sagt att de skulle vilja veta mer om de här kvinnorna, hur det gick för dem sedan, säger Colin Nutley till Aftonbladet.


LÄS MER: Därför vill inte Molly Nutley vara med i mamma Helenas film


Colin Nutley: Därför gör vi en uppföljare till Heartbreak hotel


LÄS MER: Helena Bergströms oro för dottern Molly Nutley


När skådespelarna återförenades under inspelningen av "Medicinen" så föddes en idé om att spela in en uppföljare till den första filmen.

– När vi tog stillbilder på Maria och Helena ihop under inspelningen av ”Medicinen”, föddes tankar på att göra något nytt med dessa båda rollfigurer, säger Nutley till Aftonbladet.

Regissören berättar att de två huvudrollerna aldrig har varit i USA förut, något som gör att de nyfiket reser genom delar av landet.

– Då ingen av dem har varit i USA tidigare, är de ju nyfikna på landet, så det blir ju också en slags road movie genom delar av USA. Och med dessa äventyrliga 50+-kvinnor på resa genom USA, händer det naturligtvis massor av saker, möten med nya människor, säger Nutley till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.