Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnornas okända uppgörelser med sina kärlekar

Tommy Körberg har tillsammans med sin fru Ann-Charlotte Körberg äktenskapsförord på enskilda arv och egendomar. Foto: ANN JONASSON
Aktier i Vikingarna AB och veteranbilen från 1937 är något som Christer Sjögren inte delar med sin fru Birgitta.Foto: ANNIKA AF KLERCKER
Per Gessle och han fru Åsa Nordin Gessle delar halva värdet på parets bostäder, enligt Aftonbladet.Foto: EMIL NORDIN
Camilla Läckberg och Simon Sköld.Foto: OLLE SPORRONG

En del delar med sig av succévinsten medan andra väljer att behålla allt själv.

Enligt en granskning som Aftonbladet har gjort, varierar uppdelningen vid en eventuell skilsmässa mellan olika svenska kändisparens äktenskapsförord.

Deckardrottningen Camilla Läckberg hade sitt mest framgångsrika år någonsin förra året. Sedan 2017 är hon gift med Simon Sköld.

I avtalet framgår att all egendom och avkastning som var och en har skaffat sig före och under äktenskapet ska vara enskild egendom, skriver tidningen. Vilket innebär att ingen av parterna kan begära den andras tillgångar vid eventuell skilsmässa, skriver Aftonbladet.

Bland annat har Camilla Läckberg som enskild egendom olika fastigheter, som till exempel lantstället i Norrtälje har ett samlat taxeringsvärde på 8 065 000 kronor. Och villan i Enskede som har ett taxeringsvärde på 5248 000 kronor.

 

LÄS MER: Efter alla år – Gessle avslöjar hemligheten

 

Tillgångar delas lika

Ett par som däremot delar på allt är Eva Dahlgren och Eva Attling. Enligt Aftonbladet behåller de egendomarna som de tog in i äktenskapet.

Per Gessle och han fru Åsa Nordin Gessle delar halva värdet på parets bostäder, enligt Aftonbladet.Foto: OLLE SPORRONG

Per Gessle och Åsa Nordin Gessle delar halva värdet på parets bostäder. 

Magnus Uggla och hans fru Louise har i sitt äktenskapsförord all egendom som egen förutom parets gemensamma villa i Danderyd som tillhör Magnus Uggla och inte frun. Dessa delar är giftorättsgods och värdet ska delas lika, skriver Aftonbladet.

Stellan Skarsgård här tillsammans med frun Megan Everett. Paret delas lika på alla tillgångar förutom en fastighet som är Stellans enskilda egendom.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Stellan Skarsgård delar alla tillgångar lika med sin fru Megan Everett. Däremot finns en fastighet, ST Rör 1:15 som är Stellan Skarsgård särskilda egendom. 

I handlingarna framkommer, som också är skriven på både svenska och engelska – att svensk lag ska gälla vid en eventuell skilsmässa.

 

Delar inte veteranbil med frun

Dansbandskungen Christer Sjögren har enligt ett äktenskapsförord från 1990 särskild enskild egendom på en veteranbil De Soto från 1937. Även aktier i bolaget Vikingarna Ab är enskild egendom som frun Birgitta inte har rätt till vid eventuell skilsmässa, likaså avkastning från en pensionsförsäkring.

Aktier i Vikingarna AB och veteranbilen från 1937 är något som Christer Sjögren inte delar med sin fru Birgitta.Foto: ANNIKA AF KLERCKER

Behåller miljarderna själv

Superproducenten Max Martins förmögenhet uppgår enligt sajten Celebrity networth till över två miljarder kronor. 

Men pengarna behåller han själv vid en eventuell skilsmässa från Jenny Pettersson. Däremot delar paret på två av Martins fastigheter i Sverige samt en andelslägenhet i Frankrike.

Max Martin är god för över två miljarder kronor. Men inga pengar delas med frun Jenny.Foto: VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK / VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

 

LÄS MER: Max Martins nya sanslösa miljardsuccé 

 

Paren som inte delar något alls

Tommy Körberg har tillsammans med sin fru Ann-Charlotte Körberg äktenskapsförord på enskilda arv och egendomar. Detta innebär att de arv och egendomar som paret hade innan giftermålet och som eventuellt tillkommer under äktenskapet är enskild egendom, skriver Aftonbladet.

 

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen delar inga ägodelar med varandra.Foto: ANN JONASSON

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen, vd för Ryds bilglas delar inga ägodelar med varandra. De egendomarna från äktenskapet eller under delas inte på hälften, enligt äktenskapsförordet från 2015, skriver Aftonbladet.