Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnans glädjespel efter dotterns succé utomlands

Foto: JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK / JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Neneh Cherry strålade stolt bredvid dottern Mabel Alabama-Pearl McVey Foto: JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK / JM ENTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK / ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Svenska sångaren Neneh Cherry kan inte dölja sin glädje när dottern prisas utomlands.

Dottern Mabel utsågs för första gången till årets kvinnliga brittiska artist på Brit Awards.

Den svensk-brittiske sångerskan Mabel Alabama-Pearl McVey, mest känd som Mabel, inledde kvällen på Brit Awards med att framföra sin hitlåt ”Don't call me up”. Senare samma kväll fick hon återigen gå upp på scenen – men då för att ta emot pris. 

Stjärnan prisades på Brit Awards som årets kvinnliga brittiska artist. När hon sedan tog emot priset kunde hennes mamma inte dölja sin glädje. Mamman, den svenska sångerskan Neneh Cherry, visade hur stolt hon var över sin dotter som fick ta emot sitt första pris på Brit Awards, på bilder från röda matta. 

McVey var nominerad på Brit Awards 2018 och 2019, men i år var första gången som hon blev prisbelönt.

Har själv tilldelats pris på samma gal

Det var inte första gången som stolta mamman Cherry kom i kontakt med Brit Awards. 30 år tidigare prisades hon nämligen själv på samma gala för bästa internationella soloartist.

Inför Brit Awards 2020 har det diskuterats mycket om bristen på kvinnor som nominerats i kategorier som årets låt och årets album. 

Nominerat till grammisgalan

2017 slog McVey igenom med singeln ”Finders keepers”. Artisten har en stor publik i Storbritannien. Nomineringen till Brit Awards var efter framgången med debutalbumet ”High Expectation”. Albumet släpptes i somras och låg på den brittiska albumlistan i flera veckor. Albumet låg på en tredjeplats som bäst. 

Artisten var tidigare i år nominerad på Grammisgalan och P3 Guld-galan, men gick tyvärr hem tomhänt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.