Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnans fiasko med kärleken – innan lyxbröllopet

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman är lyckligt gift med sin make Jack Donnelly.

Men när Donnelly skulle fria till sin käresta höll allt på att gå hemskt fel.

– Jag kommer in i sovrummet, och så sitter han där på sängen och håller handen över hjärtat. Och jag tänker bara: ”Han kommer få en hjärtattack”, säger Malin Åkerman i ”Skavlan”.

Det har gått ungefär ett år sedan svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman, 41, och kärleken Jack Donnelly, 33, gifte sig på en paradisstrand i Mexiko inför sina nära och kära.

I fredagens ”Skavlan” berättar Åkerman – aktuell i kommande filmen ”En del av mitt hjärta” – om frieriet, som hennes brittiska kärlek antagligen hade föreställt sig annorlunda.

– Jag kommer in i sovrummet, och så sitter han där på sängen och håller handen över hjärtat. Och jag tänker bara: ”Han kommer få en hjärtattack, det är något som är helt fel”. Jag kan inte hångla med honom just nu, han kommer få en hjärtattack medan vi håller på. Då sätter jag mig bredvid honom, och så säger han: ”Jag måste fråga dig en sak”, berätta Malin Åkerman i ”Skavlan”.

Kirchsteiger: ”Nä, men snälla Malin”

Skådespelaren kunde inte gissa att det rörde sig om ett härligt frieri – utan fick genast katastroftankar.

På direkten så tänker jag att nu är något fel. Han kommer fråga mig att han har aids och nu har jag aids. Det var helt andra hållet.

– Nä, men snälla Malin, skrattar Ernst Kirchsteiger, som också är gäst.

– Jag vet inte varför, men det blev så himla mörkt helt plötsligt, jag bara tänkte: ”Nä, nu är det slut, livet är slut”. Men i stället så svimmar han nästan ner på knät och bad om min hand.

När Malin Åkerman inser vad det är som händer – så lyckas hon ändå inte tacka ja med en gång.

– Men eftersom jag trodde det värsta så hade jag sagt nej flera gånger i mitt huvud. Så jag sa bara: ”Nej, nej, nej, nej”. Och han bara va, jag trodde det här var någonting. Men sen blev allting jättebra. Så det var fantastiskt och oväntat, kan man säga, säger hon och skrattar i ”Skavlan”.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 på SVT1.