Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska Sofia hårt drabbad: ”Spökstad”

Sofia Isaksson skriver om bränderna på sin Instagram. Foto: Instagram
Sofia Isaksson driver en vingård tillsammans med pojkvännen Howard – och de har drabbats hårt av skogsbränderna. Foto: Instagram

Sofia Isaksson, känd från TV4 Plays serie "Venice beach", är en av många som drabbats hårt av bränderna i Kalifornien.

Efter att ha evakuerat undan lågorna står det klart hur mycket de förlorat i bränderna.

"Det ser ut som en spökstad och bergen ser ut som kol" skriver Sofia Isaksson i ett sms.

Sofia Isaksson är en av de hundratusentals Kalifornien-borna som drabbats hårt av skogsbrändernas framfart.

Isaksson, som är aktuell i ”Venice beach” på TV4 Play, tillsammans med Maria Montazamis döttrar Hanna och Sara, uppdaterar nu sociala medier med hur skogsbränderna påverkat henne och pojkvännen Howard. 

De två har en vingård tillsammans, och just vinrankorna har inte klarat sig undan bränderna. I ett sms berättar Isaksson om känslorna efter tragedin.

”Det känns helt förfärligt. Vingården står kvar än så länge men däremot har en del av vinrankorna brunnit upp. Min pojkvän Howie är på vingården alldeles ensam och polisen släpper inte in någon på den vägen (den som brunnit nästan mest av alla). Det ser ut som en spökstad och bergen ser ut som kol. Vindarna beräknas blåsa till på tisdag eftermiddag så det är ett tag kvar innan vi kan andas ut”, förklarar hon.

Vädjar om hjälp

Isaksson ber om hjälp på Instagram att ta sig tillbaka hem för att kunna möta pojkvännen då vägarna dit är avstängda.

”Jag kan inte ta mig in eftersom de har stängt av Kanan och alla andra bergsvägar, vet någon en annan väg in? Han behöver en vattenslang som kan kopplas till poolen, för både vattnet och elektriciteten är avstängd. Jag är så ledsen för alla mina vänner (och alla) som förlorat sina hem eller fortfarande inte vet. Jag kan bara tänka mig” skriver Sofia Isaksson.

Svensken passar också på att hylla alla de som har jobbat med branden.

"Så tacksam för alla modiga brandmän och poliser som håller alla i säkerhet och skyddar hemmen. Hjältar! Både jag och Howie är oerhört berörda av allt stöd och alla fina ord. Det betyder mycket. Kan allt det här bara vara över snart?"

https://www.instagram.com/p/BqFsWPRh2xu/

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!